Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Honeywell Galaxy 2-44+ przywrócenie ustawień fabrycznych

gemiel 21 Sep 2017 19:48 1203 5
Optex
  • #1
    gemiel
    Level 24  
    Witam,
    zakupiłem używany komplet składający się z centrali Honeywell Galaxy 2-44+, manipulatora LCD Mk7, kilku czujek i sygnalizatora.
    Niestety nie posiadam haseł. Chciałbym przywrócić ustawienia fabryczne, niestety w instrukcji montażu nie znalazłem wskazówek na ten temat.
    Poszukiwania w internecie również niczego nie dały.
    Proszę o pomoc w tym temacie.
    Poniżej umieściłem zdjęcie centrali i manipulatora.
    Honeywell Galaxy 2-44+ przywrócenie ustawień fabrycznych
  • Optex
  • #2
    sosarek

    Level 43  
    Kolego - nie chce Cię martwić ale z zakupem tego to popłynąłeś...ile z ciekawości?
    Próbuj zwierając Linie 1 zworką, podać napięcie na centrale i zobacz czy w momencie usunięcia zworki zainicjuje "tryb instalatora".
    Próbowałeś użyć kodów fabrycznych - 1234, 4321, 54321?
    https://www.diynot.com/diy/threads/adt-honeywell-galaxy-alarm-problem.221008/
  • Optex
  • #3
    yvv
    Level 20  
    Hasło fabryczne instalatora to 112233. Użytkownika 12345.

    Jeśli nie to:

    1. Wyłącz zasilanie.
    2. Odłącz wszystko od Bell Tamper.
    3. Zrób link pomiędzy Zone 1 i COM.
    4. Włącz zasialnie.
    5. Wpisz hasło 112233 Enter.
    6. Zdejmij link.

    Powodzenia.
  • #4
    gemiel
    Level 24  
    Dziękuję za szybkie odpowiedzi. Niestety standardowe kody nie działają, zapewne zostały zmienione.

    sosarek - zapłaciłem 300zł. W komplecie oprócz płyty centrali i manipulatora jest 7 czujek PIR+mikrofala, sygnalizator, dwa czujniki akustyczne i nowa skrzynka.

    yvv - niestety nie zadziałało.
    - rozłączyłem zworkę Tamper na płycie (na zdjęciu centralki ją widać, kros w prawym dolnym rogu pomiędzy 0V i T, literka zasłonięta przez drut),
    - połączyłem wejście Zone1 z 0V,
    - włączyłem zasilanie,
    - wpisałem standardowy kod instalatora 112233,
    - rozłączyłem Zone1 z 0V,
    nadal pokazuje napis "OSTRZEZENIE! WPROWADZ KOD".
    Szkoda, że nie posiadam drugiej płyty ze znanymi kodami. Podejrzewam, że dump z pamięci 24c64 mógłby wyjaśnić wszystko.
  • Helpful post
    #5
    yvv
    Level 20  
    Spróbuj zrobić to samo przy wykręconej tej śrubce z tampera obudowy.
  • #6
    gemiel
    Level 24  
    Teraz zadziałało:
    - wykręciłem śrubkę Tampera skrzynki,
    - rozłączyłem zworkę Tamper na płycie (na zdjęciu centralki ją widać, kros w prawym dolnym rogu pomiędzy 0V i T, literka zasłonięta przez drut),
    - połączyłem wejście Zone1 z 0V,
    - włączyłem zasilanie,
    - wpisałem standardowy kod instalatora 112233,
    - rozłączyłem Zone1 z 0V,
    po tym system wszedł do trybu inżynierskiego.

    Dziękuję za skuteczną pomoc i pozdrawiam :)