logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Golf IV - regeneracja czy nowa pompa wspomagania?

Tasiemiecc 24 Wrz 2017 19:05 3492 5
REKLAMA
  • #1 16718601
    Tasiemiecc
    Poziom 6  
    Ocena: 9
    Witam,
    takie pytanie - najprawdopodobniej siada u mnie pompa wspomagania, płyn został wymieniony, drążki nowe, zbieżność, sprawdzona maglownica a nadal kierownica obraca się z dużym oporem.
    Jeśli w 100% potwierdziło by się to że problem tkwi w pompie to jak najlepiej załatwić tę sprawę?
    Oddać ją do regeneracji? A może szukać używanej na aukcjach?
    Albo po prostu zakupić jakiś dobry zamiennik nowy?

Wiem, najlepiej zakupić taką samą nową ale to już są koszta spore.
    Z regeneracją jest o tyle problem że trzeba mieć dobry serwis, tak jak z maglownicami czy np skrzyniami biegów.

Czy taki zamiennik za 250 zł wytrzyma parę lat chociaż? czy dać sobie spokój?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16718863
    patryk44gks
    Poziom 15  
    Ocena: 74
    Według mnie najlepiej poszukać dobrego zakładu w którym regenerują pompy wspomagania
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16718882
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6349
    A według mnie kupić pierwszy lepszy zamiennik i mieć święty spokój. Auto ma juz w okolicach 15- 20 lat, więc czasookres jego życia wynosi pewnie jeszcze z 5 lat i 50tys. przebiegu. A tyle przeżyje każdy zamiennik, oprócz najtańszych.
  • REKLAMA
  • #4 16718937
    Tasiemiecc
    Poziom 6  
    Ocena: 9
    No ok, z tym że wg mnie to auto jeszcze sporo pojeździ bo jest mocno doinwestowane, po kapitalnym remoncie przez poprzednika, nie ma grama rdzy, felgi alu fabryczne, także zaraz się nie rozsypie moim zdaniem. No ale fakt ładowanie kasy trochę bezsensu, bo potem i tak za takie 1,8T w golfie to i tak płacą 8 tys a wkład wyniósł dobre 5-6.
    Ja się tylko zastanawiam czy po roku mi nie padnie, bo chytry dwa razy traci, a większość zamienników aukcyjnych ma gwarancje na 12 miesięcy.
  • REKLAMA
  • #5 16719521
    patryk44gks
    Poziom 15  
    Ocena: 74
    Nic sie nie rozpadnie a zwłaszcza staan blachy jezeli samochód jest zadbany to warto inwestowac i wiedziec czym sie jezdzi.
    Nadal jestem za regeneracja w dobryn zakładzie sie tym zajmujacym ewentualnie kupno oryginalnej używki no ale z tym też pewnosci duzej nie ma co do stanu
REKLAMA