Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi A4 Avant 1.9 tdi 2000 rok - Traci moc po nagrzaniu silnika! :(

24 Wrz 2017 19:54 732 4
  • Poziom 2  
    Witam.

    A więc mam problem z samochodem marki Audi A4 1.9 TDI 2000 rok..
    Samochód na zimnym silniku zachowuję się zadowalająco, wręcz idealnie przyśpiesza, jedzie płynnie i również biegi zmienia poprawnie.
    Lecz kiedy silnik nagrzeje się do równych 90 stopni CELCJUSZA to samochód momentalnie zaczyna lekko poszarpywać, silnik zaczyna wibrować.
    [Wibracje są dość wyczuwalne w wewnątrz samochodu] . No i po chwili kiedy chce mu dodać gazu, przyśpieszyć to samochód już nie ma mocy. Baardzo dłuugo przyśpiesza a pod górkę ma problem nawet z utrzymaniem prędkości bo ta spada w dół.

    Jakieś pomysły?
  • Poziom 28  
    Witaj robiłeś diagnostykę komputerową ?.Coś więcej możesz napisać o tym 1.9 TDI
    (kod silnika ,moc ).
  • Poziom 2  
    Robiłem `diagnostykę` poprzez program na laptopie u znajomego. On stwierdził, że czwarty wtrysk wariuje. Pojechałem do drugiego mechanika i ten stwierdził, że wtryski są dobre..
    115 km.
  • Poziom 28  
    Były błędy w sterowniku silnika?,sprawdź parametry silnika w czasie kiedy auto zaczyna
    źle pracować.
  • Poziom 10  
    Sprawdź jak wygląda wartość ciśnienia doładowania właśnie kiedy masz takie objawy. Być może po nagrzaniu występują problemy z zaworkiem podciśnieniowym sterującym turbina.