Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Internet "widmo". Zaniknięcie połączenia.

26 Wrz 2017 15:40 414 6
  • Poziom 2  
    Witam serdecznie.

    Mój problem pojawił się wczorajszego w godzinach wieczornych gdy przeglądałem internet. Internetu używam na komputerze stacjonarnym poprzez modem>>router>>komputer. Tak jak pisałem: wczorajszego dnia nagle straciłem połączenie z internetem. Na routerze na pomarańczowo paliła się dioda zasilania i internetu. Uznałem, że to jakiś problem techniczny z strony dostawcy i rano problem zniknie, otóż nie. Rano po odłączeniu i podłączeniu routera pali się tylko zielona dioda zasilania. Internet cały czas był, aktualnie komputer połączony jest modem>>komputer. Problem najwidoczniej jest w routerze. Jakieś pomysły jak go rozwiązać?
    Wspomnę, że router wysyła sygnał wifi, ale ten sygnał jest "pusty", nie można połączyć z internetem. Przy próbie wejścia na stronę wyskakuje ekran logowania "tplinkkrepeater.net".

    Pozdrawiam.
  • Poziom 20  
    Opłaciłeś internet? Jeśli tak , to zadzwoniłbym do dostawcy.
  • Poziom 2  
    Internet jest, gdy podłącze internet bezpośrednio modem>>komputer. Ewidentnie problem leży w routerze.
  • Poziom 20  
    Weż instrukcje i zobacz jak zrobić reset urządzenia..
  • Specjalista Sieci, Internet
    Wgraj nowsze oprogramowanie routera.
  • Poziom 20  
    Najpierw zacznij od najprostszych operacji:
    - podepnij inny komputer
    - Zrób reset urządzenia
    Jak to nie pomoże, to wtedy trzeba zabrać się za inne "sprawy".
  • Poziom 43  
    AdzioA napisał:
    Problem najwidoczniej jest w routerze. Jakieś pomysły jak go rozwiązać?

    Zresetować router do ustawień fabrycznych, wgrać najnowszego softa do niego (jeśli jest dostępny) i skonfigurować dla netu GSM ponownie.
    Być może nie wyrabia już zasilacz w owym i nie mogąc uruchomić modemu GSM nie ma internetu.