Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

HP2727 - Zacięcie papieru w obszarze kasety

tomeek1 28 Sep 2017 09:12 903 5
    tomeek1
    Level 9  
    Około 10 tys. stron temu wymieniałem folię fusera i panewki w HP LJ2727, do tej pory działało wszystko ok. Teraz kartka zacina się po kilku cm w zespole fusera z komunikatem - zacięcie papieru w obszarze kasety drukującej. Kartka nie dochodzi do czujnika za fuserem. Raz na 10-15 wydruków kartka przechodzi ale zacina się przy samym końcu ( zaciecie za fuser.pdf ) - widać na niej że środek wydruku jest rozmazany.
    Co powinienem sprawdzić/wymienić ?
    borg18
    Level 13  
    A czy folia czasami ie nie ślizga? przy zakładaniu foli użyłeś smaru? o ile to nie problem z kasetą tonera to albo źle nasmarowałeś folię, albo któreś ze sprzęgiełek zaczęło się kleić.
    tato56
    Level 30  
    Pierwsza rzecz jaka to folia(gdzie kupiona) jak wygląda wałek gumowy(dociskowy) jak pisze kol.borg18 smar jest? częstą przyczyną jest złej jakości folia
    pirekk
    Level 10  
    Najprawdopodobniej kolego masz kiepski smar lub jest go za mała ilość, Wymontuj piec wsuń do niego kartke, zakręć nim ręcznie i zaobserwuj czy folia kręci się prawidłowo.
    tomeek1
    Level 9  
    Folia i smar kupione od drukparts.pl, smaru faktycznie dali w zestawie mało.
    Zmieniałem jednocześnie folie w hp2015 - póki co tam wszystko działa prawidłowo.
    Wałek gumowy wygląda ok i folia chyba dobrze się kręci ale na 100% nie jestem pewien.
    Spróbować dokupić i dać dodatkowy smar?
    pirekk
    Level 10  
    Tak, dokup smar i spróbuj ponownie :)