Witam. Moja Wiatka 12 zakupiona pierwszy raz w 87r.(kupiłem dwa lata temu za 80zł) produkcji radzieckiej powoli się kończy. Amortyzatory i sprężyny wyłechtane i coś zaczyna obcierać - obstawiam łożysko od tego tańczenia przy wirowaniu. Trzy dni już czytam o pralkach, głównie tutaj, a im więcej czytam, tym większe zamieszanie w głowie.
Na początku istniała dla mnie tylko używka Miele bo będąc za granicą miałem okazje z nich korzystać.
Jednak po trzech dniach czytania dopuszczam kupno nowej pralki.
Opiszę swoje wymagania i warunki:
Pralka dla dwojga mieszkających na chwilę obecną w kawalerce z małą łazienką.
Średnio używana 2-3 razy w tygodniu.
Ma być tania, lub bardzo łatwa w naprawie.
Jeśli nowa to z gwarancją 5lat, wymiennym łożyskiem i programatorem.
Niech nie wychodzi z łazienki przy wirowaniu
Budżet wg mojej kobiety do 1500zł, ale jeśli byłoby to uzasadnione to wg mnie do 2000zł
Ok. Znalazłem na portalu ogłoszenia kilku pralek Miele 15km ode mnie, więc mogę podjechać i pomacać.
W ofercie są:
Miele Novo Eco W806 1100obr stan ideał za 650zł
Miele Novotronic W918 1600obr stan dobry 600zł
Miele Novotronic W120 1200obr stan ideał 550zł wkład od góry
Miele Novotronic W715 1400obr stan dobry 500zł
Miele Novotronic W830 1200stan dobry 500zł
Nie znam się niestety na modelach i oznaczeniach Miele
Z nowych pewnie coś z lepszych serii Bosch z wymiennymi łożyskami, albo Amica gdzie części tanie i programator nie zalany, lub Beko gdzie loteria, bo nie które kilka razy nawalają podczas gwarancji, a inne przeżywają 5lat bez usterki. Też tutaj piszecie dobrego na temat AEG i Mastercook.
Jak możecie, to coś doradźcie. Nie śpieszy mi się, bo Wiatka pewnie pociągnie jeszcze wiele miesięcy, chociaż kobieta musi na nią siadać podczas wirowania
Na początku istniała dla mnie tylko używka Miele bo będąc za granicą miałem okazje z nich korzystać.
Jednak po trzech dniach czytania dopuszczam kupno nowej pralki.
Opiszę swoje wymagania i warunki:
Pralka dla dwojga mieszkających na chwilę obecną w kawalerce z małą łazienką.
Średnio używana 2-3 razy w tygodniu.
Ma być tania, lub bardzo łatwa w naprawie.
Jeśli nowa to z gwarancją 5lat, wymiennym łożyskiem i programatorem.
Niech nie wychodzi z łazienki przy wirowaniu

Budżet wg mojej kobiety do 1500zł, ale jeśli byłoby to uzasadnione to wg mnie do 2000zł
Ok. Znalazłem na portalu ogłoszenia kilku pralek Miele 15km ode mnie, więc mogę podjechać i pomacać.
W ofercie są:
Miele Novo Eco W806 1100obr stan ideał za 650zł
Miele Novotronic W918 1600obr stan dobry 600zł
Miele Novotronic W120 1200obr stan ideał 550zł wkład od góry
Miele Novotronic W715 1400obr stan dobry 500zł
Miele Novotronic W830 1200stan dobry 500zł
Nie znam się niestety na modelach i oznaczeniach Miele
Z nowych pewnie coś z lepszych serii Bosch z wymiennymi łożyskami, albo Amica gdzie części tanie i programator nie zalany, lub Beko gdzie loteria, bo nie które kilka razy nawalają podczas gwarancji, a inne przeżywają 5lat bez usterki. Też tutaj piszecie dobrego na temat AEG i Mastercook.
Jak możecie, to coś doradźcie. Nie śpieszy mi się, bo Wiatka pewnie pociągnie jeszcze wiele miesięcy, chociaż kobieta musi na nią siadać podczas wirowania