Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Msi ge60 2pc - Czarny ekran 20 min przed logo

Bylok92 01 Paź 2017 01:06 303 7
  • #1 01 Paź 2017 01:06
    Bylok92
    Poziom 2  

    Witam. Od jakiegoś czasu laptop Włącza sie okolo 20 min lub czasami dłużej . System uzywam od wyjścia windows 10 dziala idealnie. Laptop służy tylko do gier. Wszystko oficjalnie bez wirusów itp
    Posiadam ssd i HDD. System jest na ssd
    Po kliknięciu guzika power mam całkowicie czarny ekran nie jest on w jakikolwiek podświetlony. Diody od dysku działają . Wentylatory działają . Okolo po 20 minutach ekran zostaje podświetlony pokazuje sie logo msi i laptop uruchamia sie do Windowsa w okolo 20 sekund. Próbowałem z innymi dyskami, wyciągnąłem kości ram by sprawdzić czy dziala na jednej z dwóch także próbowałem kości ram z laptopa brata. Próbowałem resetu bios do ustawień fabrycznych także aktualizacji bios do nowszej wersji z strony producenta. Ogólnie laptop gdy juz sie uruchomi to dziala idealnie lecz 20 min czekania boli. Podczas czekania nie moge wejść w bios ani jakiejkolwiek innej akcji zrobic dopiero laptop reaguje na komendy gdy pojawi sie logo msi
    YouTube nsyBFIHQRNI filmik pokazuje jak długo się włącza skrócony filmik ale moim zdaniem pokazuje z czym problem

    0 7
  • #3 01 Paź 2017 10:53
    Mac!
    Poziom 17  

    Sprawdź czy jest dostępna do pobrania nowsza wersja biosa

    0
  • #4 01 Paź 2017 10:53
    Bylok92
    Poziom 2  

    Bez dysków także włącza się bardzo długo. Do biosu jestem wstanie wejść. Właśnie sprawdziłem przed chwilą czekałem około 22 min. Bios aktualizacje robiłem przed otworzeniem tematu prosząc o pomoc

    0
  • #6 01 Paź 2017 11:20
    Bylok92
    Poziom 2  

    Z dyskami czy bez włącza się jakikolwiek ekran około 20 min. Wszelkie USB odlaczone brak kart SD w środku laptop od dwóch lat leży w jednym miejscu mieszkam tylko z bratem i on nie korzysta z niego więc napewno nie uszkodził.

    0
  • #8 01 Paź 2017 23:07
    Bylok92
    Poziom 2  

    Z baterią i bez to samo jutro wyślę na serwis

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo