Witam, zakupiłem nie dawno spawarkę półautomat, KRAFT&DELE KDMM-200A (MIG-200) KD830. Spawarka ta ma 4 zakresy mocy, problem w tym że na 3 niższych w ogóle nie można jej ustawić, nie chce spawać, upala drut, podajnik chwilowo się zatrzymuje lub zwalnia, jak by nie miał siły (na sucho drut idzie ok). Na największym zakresie prądowym przy prawie maksymalnym posuwie drutu zaczyna w miarę spawać ale bez rewelacji. Na schematach w instrukcji zasilanie transformatora określone jest jako 380V, na spawarce również jest napisane 380V, transformator sterownika podajnika drutu ma naklejkę 380V / 24V. Ale w trójfazowej wtyczce podłączony jest przewód zerowy, fazowy oraz neutralny, czyli zasilanie w rzeczywistości jest 230V. Sprzedawca zapewnia mnie że spawarka może pracować tylko na 230V. Producent odsyła mnie do serwisanta, ale niestety, nie mogę się z nim skontaktować. Może jest ktoś kto posiada taką spawarkę lub jest mi w stanie powiedzieć jak jest w rzeczywistości, czy mogę ją podłączyć pod dwie fazy, czyli 400V?