Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung Galaxy S6 - Bezustanne logowanie się do konta Samsung na Galaxy S6.

kriss1974 02 Oct 2017 20:27 15591 10
    kriss1974
    Level 11  
    WITAM forumowiczów "elektroda.pl"
    Ostatnio kilka razy instalowałem andka 7.0 na swoim Galaxy S6 i raz się gdzieś pomyliłem i potem dotyk działał na odwrót ale szybko pozbyłem się tego problemu kombinacją na dialerze "*#2663#*"
    Niby wszystko wróciło do normy ale ostatnio zauważyłem że mam problem z kontem Samsung otóż na belce powiadomień dostaje cały czas wiadomość "Konto Samsung, Sesja wygasła" albo jak wchodzę na stronę z aplikacjami do Samsunga to nie mogę stamtąd nic zainstalować bo zostaje przekierowany na stronę logowanie do Konta Samsung i jak się zaloguje to na dole wyskakuje aczkolwiek informacja że jestem zalogowany ale strona logowanie cały czas powraca co uniemożliwia zainstalowanie jakiejkolwiek apki ze sklepu Samsunga.
    Samsung Galaxy S6 - Bezustanne logowanie się do konta Samsung na Galaxy S6.Samsung Galaxy S6 - Bezustanne logowanie się do konta Samsung na Galaxy S6.
    Z góry dziękuję za każdą pomoc.
    gradek83
    Level 42  
    Zaloguj się przez przeglądarkę na konto samsung https://account.samsung.com/membership/index.do
    Co 6 miesięcy Samsung zaleca zmianę hasła zmień je (odśwież )
    i może wtedy załapie.
    Quote:
    Instrukcja zmiany hasła
    W przypadku zmiany hasła w urządzeniu nastąpi automatyczne wylogowanie z konta w celu ochrony prywatności.
    Przed zmianą hasła warto mieć na uwadze poniższe informacje.
    1. Przed zmianą hasła wyłącz „Blokadę ponownej aktywacji” w urządzeniu przenośnym. W przeciwnym razie dostęp do usług może być ograniczony.
    Jak wyłączyć Blokadę ponown. aktywacji (może się różnić w zależności od urządzenia)
    Ustawienia > Ekran blokady i zabezpieczenia > Znajdź moje telefon > Blokada ponownej aktywacji
    2. Kopie zapasowe wiadomości, kontaktów i innych danych przestaną być wykonywane. Aby wznowić tworzenie kopii zapasowych, trzeba zalogować się ponownie na konto Samsung account na urządzeniu przenośnym.
    Jak się zalogować
    Ustawienia > Konta > Dodaj konto > Samsung account
    3. Jeśli używasz rozwiązania Samsung Smart Home, połączenie między aplikacją a urządzeniami elektronicznymi zostanie wyłączone.
    4. W przypadku rejestrowania szczegółów danych biometrycznych aplikacji bankowych przy użyciu usługi Samsung Pass trzeba zalogować się ponownie za pomocą konta Samsung account.

Lub Wejdź w telefonie w USTAWIENIA w KONTA w konto SAMSUNG w Profile telefonu wprowadź hasło do konta Samsung zakładka Bezpieczeństwo i Informacje o urządzeniu i tam będziesz miał listę urządzeń na których się logowałeś może masz zdublowane połączenia konta z Androidem wcześniejszym jeśli nie to ewentualnie wyloguj się z urządzenia i usuń konto powiązane i zaloguj się od nowa.
    kriss1974
    Level 11  
    Dzięki "gradek83" za pomoc
    A więc tak zacząłem od zalogowania przez przeglądarkę i nic to nie dało, następnie w ustawieniach konta Samsung, Profile telefonu wprowadziłem hasło ale problem jest nadal. Trochę mam mały problem ze znalezieniem tej opcji "Bezpieczeństwo i Informacje o urządzeniu" ale znalazłem coś podobnego w sekcji "Konserwacja urządzenia"
    Tu jest coś w stylu "Bezpieczeństwo urządzenia"
    ale w środku są tylko opcje antywirusowe.
    Chyba nie mam tej opcji, a może mam tylko nie mogę jej znaleźć.
    Dodam że zmieniłem hasło jak zaleca co 6 miesięcy Samsung.
    Może powinienem usunąć te konto i utworzyć nowe, w sumie całą kopie zapasową mam w Google.
    A co do kopi zapasowej Samsunga to mam taki błąd (305) w sekcji Samsung Cloud, wygląda to tak:
    Jeszcze raz dzięki za pomoc.
    gradek83
    Level 42  
    Wejdź w opcje u siebie chmura i konta tam powinno być konto SAMSUNG i jego ustawienia. Ja mam androida 5.1 więc u ciebie to troszkę jest inaczej rozmieszczone.
    kriss1974
    Level 11  
    gradek83 wrote:
    Wejdź w opcje u siebie chmura i konta tam powinno być konto SAMSUNG i jego ustawienia. Ja mam androida 5.1 więc u ciebie to troszkę jest inaczej rozmieszczone.

Ja nie ma problemu ze znalezieniem ustawień konta Samsung na telefonie, zresztą na Twoją wiadomość odpowiedziałem tak : "w ustawieniach konta Samsung, Profile telefonu wprowadziłem hasło ale problem jest nadal"
    O to mnie prosiłeś żebym w ustawieniach konta Samsung w zakładce profile wprowadził hasło i tak zrobiłem ale problem jest nadal.
    Jednego czego nie mogę znaleźć to : " zakładka, Bezpieczeństwo i Informacje o urządzeniu" o to mnie wcześniej prosiłeś, żebym znalazł tą opcję ale tego nie mam w S6.
    U mnie konto Samsung w telefonie wygląda tak :
    Samsung Galaxy S6 - Bezustanne logowanie się do konta Samsung na Galaxy S6.Samsung Galaxy S6 - Bezustanne logowanie się do konta Samsung na Galaxy S6.Samsung Galaxy S6 - Bezustanne logowanie się do konta Samsung na Galaxy S6.Samsung Galaxy S6 - Bezustanne logowanie się do konta Samsung na Galaxy S6.
    Jak myślisz, dobrym pomysłem będzie usuniecie konta Samsung na telefonie żeby zarejestrować nowe ?
    gradek83
    Level 42  
    kriss1974 wrote:
    Jak myślisz, dobrym pomysłem będzie usuniecie konta Samsung na telefonie żeby zarejestrować nowe ?

Nie rób tego

To prawie ci się udało teraz kliknij na PROFILE TELEFONU wpisz hasło do swojego konta SAMSUNG i tam dopiero masz zakładkę Bezpieczeństwo i opcję Informacje o urządzeniu.

I tam jeśli jesteś zalogowany na innym urządzeniu możesz się wylogować.
    Ale ostatecznie to usuń konto samsung z telefonu zrestartuj go i zaloguj się ponownie czyli dodaj konto od nowa.
    kriss1974
    Level 11  
    Ja Ci już dwa razy pisałem że wpisywałem hasło w zakładce profil ale po zalogowaniu strona logowania wraca spowrotem.
    OK usunę to konto i zobaczymy czy w tedy zaskoczy.

Dodano po 10 [minuty]:

Nie da rady usunąć konta Samsung, klikam usuń konto, potem OK dla potwierdzenia i w tedy zostaje przekierowany do strony logowania no a na tej stronie to po staremu, w kółko wracam do strony logowania po zalogowaniu.
    Samsung Galaxy S6 - Bezustanne logowanie się do konta Samsung na Galaxy S6.Samsung Galaxy S6 - Bezustanne logowanie się do konta Samsung na Galaxy S6.
    kriss1974
    Level 11  
    gradek83 wrote:
    Wejdź tu i zaloguj się i powiedz czy ci pozwoli
    https://account.samsung.com/membership/index.do

Tak tutaj się zalogowałem
    Później na tej stronie usunąłem konto i zarejestrowałem się odnowa ale to też nic nie dało.

Dodano po 27 [minuty]:

Coś czuje że zrobię pełny format systemu i zainstaluje go od nowa. Co Ty na to ?

Dodano po 30 [minuty]:

Tutaj zrobiłem filmik na YT z tym problemem w Galaxy apss.
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=vYDyc-ZQR14
  • Helpful post
    gradek83
    Level 42  
    Sprawdź jeszcze taką opcję wejdź w znajdź moje urządzenie u ciebie tracage du mobile i tam rozwiń więcej i jest opcja odblokuj moje urządzenie. Ewentualnie jeśli masz konto google na tym telefonie i już chcesz się zdecydować na zresetowanie i jakimś cudem chcąc przywrócić ustawienia fabryczne zawoła hasło do konta samsung i po wpisaniu go nie zadziała czyli będzie ten sam problem to jeśli masz konto google na tym telefonie możesz zdalnie wyczyścić telefon i wszystkie konta powinny się wykasować.
    https://myaccount.google.com/device-activity
    https://myaccount.google.com/find-your-phone
    Tu koleś pokazuje jak to zrobić ogólnie musisz mieć telefon podłączony do internetu. Pamiętaj wszystkie dane z telefonu zostaną wykasowane dla tego jak masz kartę wsadzoną z danymi lub na wewnętrznej pamięci jakieś pliki swoje zrób sobie kopię.

Ewentualnie może z konta samsung uda ci się wyczyścić swoje urządzenie przenośne .

kriss1974
    Level 11  
    Na początku SoRRy "gradek83" ale za dużo naraz rzeczy spadło mi na głowę.
    Rada z ustawieniami fabrycznymi zadziałała i już konto Samsung nie robi kłopotów.
    Najpierw na PC-cie usunąłem konto Samsung potem zrobiłem reset do ustawień fabrycznych i po kłopocie.
    Dzięki za pomoc bo na dwóch innych forach opisałem ten mankament konta Samsung ale nawet nikt nie próbował cokolwiek napisać, więc spoko że od razu pośpieszyłeś z pomocą.
    Do następnego, hej.