Witam...
Wpadła mi w ręce stacja dokująca do telefonów (smatr phone dock):
Firma: Unitek
Model: Y-2165
pełni jednocześnie role Hub'a, gdyż posiada:
3 x gniazda żeńskie USB typu A
1 x gniazdo żeńskie HDMI
oprócz tego można zasilić je standardową ładowarką na microUSB 5pin'ów,
i oczywiście wyprowadzony krótki kabelek MHL/OTG również na microUSB ale 11 pin, który to pasuje do nielicznych telefonów Samsunga tj. Galaxy S3 / S4 / Note 2 / Note 3.
W tym miejscu rodzi mi się pytanie, czy można przerobić kabelek aby pasował do innych modeli telefonów (oczywiście tych wspierających MHL), czyli tych na wyjście microUSB na 5 pinów?
Pierwszym, logicznym rozwiązaniem jakie się nasuwa, to przejściówka. Niestety, nigdzie nie znalazłem takiej, która spełniałaby w/w kryteria. Na portalach można pozornie znaleźć - jednak są to adaptery odwrotne. Ja w/w przypadku potrzebuję przejściówki microUSB z 11 na 5 pin'ów.
żeńskie 11 pin
męskie 5 min
Może ktoś z Was?
Jednakże, co by było, gdybym odizolował kabel i najnormalniej w świecie dolutował kawałek kabelka z microUSB na 5 pin'ów?
Układ kabli zapewne ma znaczenie - jakiś schemat?
Czy wystarczy kabel od ładowarki? / czy taki do wymiany danych z PC musi być?
Wpadła mi w ręce stacja dokująca do telefonów (smatr phone dock):
Firma: Unitek
Model: Y-2165
pełni jednocześnie role Hub'a, gdyż posiada:
3 x gniazda żeńskie USB typu A
1 x gniazdo żeńskie HDMI
oprócz tego można zasilić je standardową ładowarką na microUSB 5pin'ów,
i oczywiście wyprowadzony krótki kabelek MHL/OTG również na microUSB ale 11 pin, który to pasuje do nielicznych telefonów Samsunga tj. Galaxy S3 / S4 / Note 2 / Note 3.
W tym miejscu rodzi mi się pytanie, czy można przerobić kabelek aby pasował do innych modeli telefonów (oczywiście tych wspierających MHL), czyli tych na wyjście microUSB na 5 pinów?
Pierwszym, logicznym rozwiązaniem jakie się nasuwa, to przejściówka. Niestety, nigdzie nie znalazłem takiej, która spełniałaby w/w kryteria. Na portalach można pozornie znaleźć - jednak są to adaptery odwrotne. Ja w/w przypadku potrzebuję przejściówki microUSB z 11 na 5 pin'ów.
żeńskie 11 pin
męskie 5 min
Może ktoś z Was?
Jednakże, co by było, gdybym odizolował kabel i najnormalniej w świecie dolutował kawałek kabelka z microUSB na 5 pin'ów?
Układ kabli zapewne ma znaczenie - jakiś schemat?
Czy wystarczy kabel od ładowarki? / czy taki do wymiany danych z PC musi być?