Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ITI 5800S - Całkiem martwy - ciemny wyświetlacz

11111olo 06 Oct 2017 12:57 2265 6
  • #1
    11111olo
    Level 42  
    Witam

    Dekoder trafił do mnie z objawem nieuruchamiania się. Zasilacz był jakiś nieoryginalny. Podpiąłem pod pewny zasilacz i dekoder ruszył. Wgrany soft był z "enki" - karta też.
    Wyskoczył komunikat aby go zaktualizować. Kliknąłem ok.
    Zaświeciły się wszystkie 4 kontrolki i ciagle migały. Dekoder na nic nie reagował.

    Po odłączeniu od prądu jest martwy.

    Po zdjęciu obudowy część kondensatorów była wymieniana (kilka lat temu).

    Oczywiście je wymienię ale jeśli to nic nie da da się co jeszcze zrobić?
  • #2
    maksar
    Level 31  
    11111olo wrote:
    jeśli to nic nie da da się co jeszcze zrobić?

    W Gdyni jest serwis.
  • #3
    11111olo
    Level 42  
    Wiem że są serwisy. Jak bym chciał pomocy w znalezieniu serwisu to bym napisał.
  • #4
    maksar
    Level 31  
    11111olo wrote:
    część kondensatorów była wymieniana (kilka lat temu).

    Jaki miernik to określił? V, on pokazuje napięcie. :D
  • #5
    11111olo
    Level 42  
    maksar wrote:
    Jaki miernik to określił? V, on pokazuje napięcie. :D
    ???
  • #6
    aldiro
    Level 12  
    jeśli to BXZB to sekcji zasilania C270, C271, C272, C273, C539, C541 wymiana kondensatorów sprawdzić napięcia czy jest 12vc 5v 3,3v
  • #7
    11111olo
    Level 42  
    Po wymianie dalej trup. Dekoder poleciał na elektro złom.