Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaką myszkę bezprzewodową kupić (budżet 30 zł)?

dariusz2021 06 Oct 2017 17:24 1830 8
    sosarek

Level 43  
    Z tym budżetem proponuję udać się do najbliższego marketu i kupić to co mają na regale - nic innego nie kupisz.
    dt1
    Admin of Computers group
    Jak chcesz jakąś spełniającą minimum przyzwoitości to Logitech M185 - ale cena od 40 do 50zł. Za 30zł to zwykle byle jakie chińszczyzny kupisz.

Ewentualnie, bez większych rewelacji, ale wciąż nieco lepiej niż ostatnie padliny: Genius NX-7000, NX-7005, NX-7010, NX-7015, te powinny do 30zł się znaleźć.
    badboy84
    Level 43  
    No za te 100zł można kupić przyzwoitą myszkę ale z kabelkiem, nie licz na to że za 30zł kupisz dobrą myszkę bezprzewodową. Lepiej kup coś na kablu, bo jak kupisz myszkę bezprzewodową za 30zł to drugie 30zł będziesz miesięcznie wydawał na baterie. Miałem kiedyś myszkę Creative, niby jakaś firma a baterie zjadała szybciej niż kornik drewno. Od tamtej pory temat myszy bezprzewodowych sobie odpuściłem. Jeżeli przeszkadza ci kabel od myszki to zawsze możesz kupić mouse bungee, swoją drogą mam i polecam ;)
    ostrytomasz
    Level 23  
    Za 44 zł z przesyłką kupiłem rok temu "refurbished" M310 i mogę polecić.
    Przy jakichś 5 godzinach użytkowania dziennie wytrzymuje 2-3 miesiące na eneloopie R6 (1szt). Podejrzewam że niższe (i tańsze) modele są podobne pod tym względem, ale M310 jest praktycznie identyczna rozmiarowo z moją poprzednią A4Tech X-710 (nie jest to mikrus). Nie odczułem różnicy co dobrze świadczy o M310 (chociaż dawno w nic nie grałem).
    Z wad: asymetrycznie położony sensor optyczny - mimo że mysz jest z wierzchu symetryczna jest to mysz raczej tylko dla praworęcznych.
    Jarosx9
    Level 35  
    Baterie bateriami, ale ja już w życiu nie kupię bezprzewodowej. Mam logitecha M205 i przy włączonym Bluetooth, komórce na biurku i WIFI (osiedle domków, parę sieci jest), jest problem z zasięgiem 1 metra, musi być ten adapter do myszki na przedłużaczu w odległości 10-30 cm bo inaczej nie działa, przerywa. Miałem jeszcze klawiaturę bezprzewodową Microsofta to z tego wszystkiego działała dobrze tylko komórka.
    Miałem już ze 3 szt jakichś tracerów itp. bezprzewodowych i jak córka u siebie w pokoju korzystała to u mnie w drugim pomieszczeniu (jakieś 8m i ściana) myszki w tym momencie nie działały (Logitech, Microsoft, Tracer).
    Kup sobie lepiej przedłużacz USB.

Dodano po 1 [minuty]:

Baterie bateriami, ale ja już w życiu nie kupię bezprzewodowej. Mam logitecha M205 i przy włączonym Bluetooth, komórce na biurku i WIFI (osiedle domków, parę sieci jest), jest problem z zasięgiem 1 metra, musi być ten adapter do myszki na przedłużaczu w odległości 10-30 cm bo inaczej nie działa, przerywa. Miałem jeszcze klawiaturę bezprzewodową Microsofta to z tego wszystkiego działała dobrze tylko komórka.
    Miałem już ze 3 szt jakichś tracerów itp. bezprzewodowych i jak córka u siebie w pokoju korzystała to u mnie w drugim pomieszczeniu (jakieś 8m i ściana) myszki w tym momencie nie działały (Logitech, Microsoft, Tracer).
    Kup sobie lepiej przedłużacz USB.

PS. Z chęcią zamienię się za tego Logitecha M205 (w pełni sprawny) z adapterem na jakiegoś logitecha na kablu.
    zen3x
    Level 34  
    Mam taka myszkę 0A36407 i przy nawet dużej ilości włączonych urządzeń bluetooth nic nie gubi się.