Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung UE40f6770SSXXH - Zawiesza się, restarty

0xC0FFEE 08 Oct 2017 17:42 2043 5
    0xC0FFEE
    Level 18  
    Potrzebny firmware do wykluczenia usterki sprzętowej. Przy okazji, często po wyłączeniu materiału dźwiękowego z pendrive klawiszem wstecz na pilocie i powróceniu do listy plików na pendrive pokazuje się komunikat "Aby oszczędzić energię, ekran telewizora zostanie wyłączony. Telewizor automatycznie wyłączy się po 60 s. Naciśnij dowolny klawisz aby spowrotem włączyć ekran" - i komunikat wyświetla się ok. 10s - nie można go wyłączyć żadnym klawiszem - czy można to ustrojstwo wyłączyć ? Mm wrażenie, że kiedyś tego nie było, a całkiem możliwe, że robiłem OTN jakiś czas temu (zabawa opcją w menu oszczędzanie energii nic nie daje).

Druga sprawa - po uruchomieniu materiału dźwiękowego mp3 z pendrive, zawiesza się wszystko na około 30 sekund. Muzyka gra, lecz nie można ściszyć ani nic innego na pilocie. Rozwiązanie ?

Nie ukrywam, że da się korzystać z TV, lecz na dłuższą metę, np przesłuchiwanie mp3 staje się nieznośne. Do TV podłączony jest zestaw BluRay Samsunga i muzyka z płyt działa poprawnie.

Pozdrawiam serwisantów po sąsiedzku z działu GSM ; )
    elmo071
    Level 28  
    Kolego przywróć tv do ustawień fabrycznych -factory reset.
    berthold61
    Level 27  
    a w ukrytym menu nic nie kombinowałes, info/menu/mute/start ? lub wgrywanie samygo czy instalacja oscam-a ?
    0xC0FFEE
    Level 18  
    Cześć, nic nie było kombinowane. Chyba ten typ tak ma, albo jakiś błąd w sofcie. Dodatkowo sporadycznie resetuje się gdy podłaczone jest cokolwiek pod jeden konkretny port usb, trzeba będzie płytę pobadać, a swoją drogą Samsung pogorszył się w TV
    magicv
    Level 11  
    Temat stary, ale nie znalazłem nigdzie na elektrodzie dobrej odpowiedzi a jako, że miałem teraz podobny problem i tv samsung ue46f6800 zawieszał się po wejściu w StartHub i restartował się co około 2 minuty z podpiętymi pendrivami to zostawię rozwiązanie dla innych. Zrobiłem najpierw w zwykłym menu restart ustawień - nie pomogło, później factory reset w menu serwisowym - również nie pomogło. Ostatecznie znalazłem informacje, że może pomóc przywracanie domyślnych ustawień SmartHub w zwykłym menu, dodatkowo w menu serwisowym wyłączyłem Watchdogs i zawieszanie w Smarcie i restarty po podłączeniu czegoś do usb zniknęły :)
    elmo071
    Level 28  
    Sprawdź kolego czy moduł wi-fi działa poprawnie .