logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki alarm GSM z dwiema czujkami do lokalu? Prosty montaż i obsługa

koksukowal7 09 Paź 2017 16:44 984 8
REKLAMA
  • #1 16747086
    koksukowal7
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam. Chcę zamontować sobie alarm do lokalu. Dwie czujki, włączanie wyłącznie i powiadamianie przez sms. Miałem już kiedyś do czynienia z tematem montażu centralki. Ale zupełnie w tym nie siedzę i nie wiem co dziś będzie najlepszym rozwiązaniem, zwłaszcza prostym i wygodnym w obsłudze. Proszę o jakąś pomoc w dobraniu zestawu dla mnie.
  • REKLAMA
  • #2 16747118
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    Możesz zamontować coś co będzie udawało system alarmowy czyli Satel Micra - zaleta: nie musisz ciągnąć kabli, możesz zamontować jakiś system np. Versa 5 + nadajnik GSM, lub np GENEVO PRiMA6 GSM ze zintegrowanym modułem.
  • REKLAMA
  • #3 16747119
    szymon122
    Poziom 38  
    Ocena: 754
    Zgłoś się do jakiejś firmy zajmującą się takimi sprawami. Nie wyobrażam sobie jak byś to założył, o zaprogramowaniu już nawet nie wspomnę skoro nie podałeś żadnych informacji oprócz tego, że chcesz dwa czujniki...
  • REKLAMA
  • #4 16747358
    niebieskipolo
    Poziom 26  
    Ocena: 129
    ELMES CBP32S - jest stosunkowo prosta, tania, a dodatkowo ma aplikację na Androida.
  • #5 16747724
    koksukowal7
    Poziom 8  
    szymon122 napisał:
    Zgłoś się do jakiejś firmy zajmującą się takimi sprawami. Nie wyobrażam sobie jak byś to założył, o zaprogramowaniu już nawet nie wspomnę skoro nie podałeś żadnych informacji oprócz tego, że chcesz dwa czujniki...

Co według ciebie powinienem jeszcze podać skoro ma być jak najprościej. A moje doświadczenie polegało na zamontowaniu versy 5 z modułem GPRS-T4 i zaprogramowaniu wszystkiego więc jakieś pojęcie mam. Tylko dość długo trwało złożenie tego a obsługa mogła by być prostsza.
  • #6 16747738
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15462
    Skąd pewność ze dwa czujniki wystarczą?
    Co z sygnalizatorami, zabezpieczeniem drzwi, okien itp.?
    Kwestia uzbrajania/rozbrajania za pomocą sms to też nie do końca dobry pomysł.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 16747817
    koksukowal7
    Poziom 8  
    Dwie czujki ruchu wystarczą. Cz może mi ktoś w takim razie podać jakiś sklep internetowy w którym skompletuje sobie cały zestaw za dobre pieniądze?
  • #8 16747826
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15462
    koksukowal7 napisał:
    Dwie czujki ruchu wystarczą.

Skoro wiesz lepiej to po co pytasz?
    koksukowal7 napisał:
    Cz może mi ktoś w takim razie podać jakiś sklep internetowy w którym skompletuje sobie cały zestaw za dobre pieniądze?

Czyli najlepiej za 2 złote?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #9 16748059
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1273
    koksukowal7 napisał:
    Cz może mi ktoś w takim razie podać jakiś sklep internetowy w którym skompletuje sobie cały zestaw za dobre pieniądze?

Kolega wybaczy, ale to forum techniczne a nie bazar. Jeżeli przyszedł kolega pytać o sklepy, to chyba jednak pomylił kolega adres.
    .
    koksukowal7 napisał:
    Co według ciebie powinienem jeszcze podać skoro ma być jak najprościej.

Przede wszystkim zgodnie z zasadami działu budżet. Szkoda że nie chce kolega podać warunków montażu, narysować obiektu. Być może koledzy by coś podpowiedzieli.

ps. panów @sosarka i @szymon122 proszę o nieco bardziej stonowane wypowiedzi.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje prostego w montażu i obsłudze systemu alarmowego GSM do lokalu, z dwoma czujkami i powiadomieniem SMS. W odpowiedziach zasugerowano kilka rozwiązań, w tym system Satel Micra, który nie wymaga ciągnięcia kabli, oraz ELMES CBP32S, który jest tani i ma aplikację na Androida. Pojawiły się również uwagi dotyczące konieczności rozważenia dodatkowych zabezpieczeń, takich jak sygnalizatory czy zabezpieczenia drzwi i okien. Użytkownik prosił o wskazówki dotyczące sklepów internetowych, w których mógłby zakupić cały zestaw alarmowy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA