Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Master / Movano 2,5 DCI - Nie ma możliwości wpisania wtrysków

10 Oct 2017 19:19 1836 10
  • Level 12  
    Witam

    Mam taki problem z oplem movano 2,5 DCI 2007 r., że nie idzie wkodować wtrysków, nie przyjmuje ani jednego. Potrzebował bym wsad z jakiegoś dobrego sterownika najlepiej czysty. Chyba że ktoś wie w którym miejscu są wtryski wpisywane. Sterownik EDC16C36, 0 281 013 363, wsad z tego w załączniku
  • Level 34  
    dk1 wrote:
    że nie idzie wkodować wtrysków, nie przyjmuje ani jednego

    A czym kodujesz i jaki problem :?:
    Może próbujesz wkodować nie ten typ wtryskiwaczy :?:
  • Level 34  
    adam7009 wrote:
    Jak wywalił przy programowaniu to nie przyjmie bez myku

    Faktycznie coś z tym było jak się Tuningowcy do programu zabierali to były jakieś cyrki z programowaniem wtryskiwaczy , ale nie pamiętam o co chodziło :D
  • Level 16  
    Przy programowaniu map przez OBD w tym sterowniku trzeba robić kopie eeprom bo czasem ale nie zawsze lubi wywalić kody wtrysków.
  • Level 12  
    Flash jest ok, był nawet aktualizowany najnowszą wersją, nic nie dało. Problem się zrobił jak właściciel wymienił wtryski chciał je sobie powpisywać i coś namieszał prawdopodobnie, i teraz są same AAA... i nie przyjmuje ani starych kodów które były wpisane ani nowych, próbowane było techem i clipem. Spróbuje ten virgin wgrać, Dzięki !
  • Helpful post
    Level 34  
    AAA... są po zmianie programu.
    Jakie kody próbujesz wpisać ? Podaj chociaż dwa dla przykładu to sprawdzę czy są prawidłowe.
  • Level 12  
    Wiem że są AA... po wgraniu flasha.

    ASBUGLF
    7P8H3E7

    Starych wtrysków które były już wpisane też nie przyjmuje. Dzisiaj spróbuje z tym eepromem
  • Level 12  
    Dziękuję wszystkim za pomoc. Nie wiem czemu Virgin mu coś nie pasował cały czas był błąd eepromu, nie szło go zaprogramować. Próbowałem jeszcze inne czyste to samo. Na koniec zacząłem mu zmieniać wszystkie parametry tam i z powrotem, kilka razy wtryski wpisywałem aż, w końcu zaskoczył i przyjął. Także temat rozwiązany