Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

renault thalia 2007 brak wspomagania

tapsiu2 11 Oct 2017 18:41 2865 9
    tapsiu2
    Level 7  
    Witam,
    mam drobny problem z renault thalia 1.2 z 2007r
    kupiłem auto jakieś 3 lata wstecz i było zepsute wspomaganie , ale przyszedł czas na naprawę, sądziłem że problem tkwi w pompie wspomagania więc wymieniłem ją, ale problem nie ustąpił
    wspomaganie jest hydrauliczne a pompę kupiłem od laguny I
    może ktoś wie co może być przyczyną?
    sebap
    Level 41  
    Nieodpowiednia pompa? Prawdopodobnie mają całkowicie inne ciśnienia. Pompie dopasuj po numerze a nie na pałę.
    tapsiu2
    Level 7  
    teoretycznie brałem to pod uwagę ,tyle tylko że nieco dziwi mnie że pompa daje radę przy lagunie gdzie koła są większe i szersze a nie dawałaby rady przy thalii ?
    chciałem się dowiedzieć czy jest to możliwe że maglownica padła mimo iż nie cieknie?

Dodano po 7 [minuty]:

dodam tylko że identyczna pompa montowana jest również w thalii tyle że bez klimy

Dodano po 10 [minuty]:

oryginalna pompa : http://www.pompapaliwa.pl/pompa-wspomagania/3...cia-logan-sandero-7700420305a-8200711390.html

pompa którą zamontowałem: http://www.pompapaliwa.pl/pompa-wspomagania/1...-thalia-491100522r-6001546641-7700431286.html
    sebap
    Level 41  
    Podmień pompę na właściwą, jeśli to nie ona to będziesz myślał dalej.
    tapsiu2
    Level 7  
    nie bardzo mnie stać na zabawy w podmienianie pomp zwłaszcza że ta która być powinna kosztuje 1500 zł
    będę musiał chyba podjechać w wolnej chwili do magików ktorzy zajmują się regeneracją maglownic i pogadać z nimi a
    może coś wymużdżą bez konieczności kupowania pompy która jest 1/3 wartości auta
    sebap
    Level 41  
    Kup używaną z gwarancją a z przekładnią nie kombinuj skoro nie cieknie i nie stuka.
    tapsiu2
    Level 7  
    najpierw podjadę do magików, którzy się tym zajmują i może da się to jakoś sprawdzić co w trawie piszczy :) jak nie to chyba bedę musiał się Ciebie posluchać i kupić taką jaka była ( choć nadal nie chce mi się wierzyć że w tym tkwi problem)
    tapsiu2
    Level 7  
    dobra sytuacja wygląda tak:
    byłem dzisiaj u gościa który się zajmuje regeneracją maglownic i mówi że pompa nie ma znaczenia, wystarczy aby działała zresztą mechanior mówi to samo
    pogadałem z nim chwilę i stwierdził że najprawdopodobniej winna jest maglownica mimo iż nie cieknie ani nie stuka, prawdopodobnie padł rozdzielacz lub jakiś tam oring lub coś w tym stylu
    zatem jak tylko znajdę jakąś używkę w dobrym stanie to kupię i wymienię a na koniec napiszę czy pomogło
    sebap
    Level 41  
    Tia, używkę w dobrym stanie... Kasa w błoto. Tylko regenerowana z gwarancją.
    tapsiu2
    Level 7  
    regenerowana jest sporo droższa a też starcza raptem na kilkadziesiąt tysięcy , a wiem co mówię bo w octavii już dwa razy wymieniałem :D
    po za tym jak kupię droższą regenerowaną i okaże się że nie ona jest winna?
    kupię używkę (o ile znajdę gdzieś na szrotach u siebie, na pewno nie z alledrogo) przynajmniej będę wiedział czy to maglownicy wina