Witam. Chodzi o HP Envy. Laptop posiada oryginalnie dysk ssd samsunga msata o pojemności 32 GB. Ponad to posiada dysk klasyczny 500GB. Nie wiem jaka była oryginalna konfiguracja komputera czyli w jaki sposób zainstalowany był system. Nie wiem czy nie był w konfiguracji RAID bo takowy ekran się pojawił. Na ten moment oba są zainstalowanie klasycznie i oba widoczne w systemie. Posiadacz wspominał że początkowo laptop uruchamiał się i działał błyskawicznie.
Obecnie Win 10 waży około 25 GB więc na mały dysk by się zmieścił. Czy instalacja systemu na małym SSD a dane na dużym to jedyne rozwiązanie. Czy jest może jakaś inna konfiguracja o której nie wiem wpływająca na szybkie działanie komputera?
Wyczytałem teraz o "cache drive" czuję że podstawowa konfiguracja mogła taka właśnie być. Ktoś coś?
Obecnie Win 10 waży około 25 GB więc na mały dysk by się zmieścił. Czy instalacja systemu na małym SSD a dane na dużym to jedyne rozwiązanie. Czy jest może jakaś inna konfiguracja o której nie wiem wpływająca na szybkie działanie komputera?
Wyczytałem teraz o "cache drive" czuję że podstawowa konfiguracja mogła taka właśnie być. Ktoś coś?