Witam, jestem na etapie przygotowawczym do instalacji c.o. Mam pytanie odnośnie termoregulatorów do ogrzewania podłogowego. Na rynku jest tego mnóstwo jednak ja mam pytanie, czy do ogrzewania gazowego do termoregulacji można stosować termoregulatory dostępne w systemach osprzętu elektrycznego, a dokładnie czy taki termoregulator https://www.dobregniazdka.pl/19274-reg-temperatury-simon-54-premium-srebrny-mat-19274-19274 da się podłączyć? Czy termoregulatory dzieli się na te do ogrzewania elektrycznego i ogrzewania np. gazowego? Nie mam pojęcia o tym ale na logikę skoro w rozdzielaczach są siłowniki sterowane elektrycznie to nie ma znaczenia jaki jest sposób grzania, tak? Jest weekend, nie mam jak się dopytać a w poniedziałek elektryk kładzie kable. Chciałbym zamontować taki termoregulator w ramce np. z gniazdkiem lub włącznikiem (oczywiście w odpowiednim miejscu) tylko nie wiem czy to się nada. Wszyscy instalują jakieś dodatkowe regulatory a ja chciałem dla estetyki dać od systemu włączników/gniazdek - mogę dawać dodatkową puszkę i wkładać takie termoregulatory? Czy te natynkowe montowane się czymś różnią?