Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Windows Server 2012 R2 - Windows Server 2012 R2 Standard - nieplanowane restarty

mieszko22 15 Oct 2017 10:29 789 3
    mieszko22
    Level 9  
    Witam,
    Mam w pracy kontroler domeny na Windows Server 2012 R2 na którym są usługi:
    - DNS
    - DHCP
    - RDP (RDS)
    - IIS
    - Usługa drukowania
    - Usługi windows sql server 2014 express

Teraz zainstalowałem Cobain Backup 11 i chcę wykonywać kopie zapasowe danych, całościowa kopia danych zajmuje 250GB w chwili wykonywania całościowej kopii danych po około 40 minutach następuje nieplanowany restart serwera - w czym może być problem?
    cefaloid
    Level 33  
    A co my tu mamy się we wróżby bawić???

No to... Windows Server 2012 R2 - Windows Server 2012 R2 Standard - nieplanowane restarty
    .... wróżymy że to przez astralną konjunkcję Wenus i Saturna.

Chłopie! Przejrzałes logi podglądu zdarzeń systemu i tego Cobain backup? Co tam się działo przed restartem? Jaka była wg logów przyczyna restartu?

Czy ten backup grzebie w plikach systemowych tzn backup obejmuje też system?

Gdzie idą te backupy? Dysk / streamer / zasób sieciowy? Jeśli na yrządzenie podłączone bezpośrednio, co to i jakie ma sterowniki?

Nic nie wiemy to jak mamy coś doradzić?
    mieszko22
    Level 9  
    Cobian Backup robi kopię danych z jednego ftp na drugi podczas przenoszenia danych zrzuca na początku dane na dysk HDD serwera do folderu TMP, który jest zlokalizowany na innej partycji niż systemowa aby zapewnić odpowiednią ilość wolnego miejsca na pliki tymczasowe.

Do kopii nie są brane żadne pliki systemowe.

Plik log2017-10-15.txt - log z Cobian Backup
    - w logu widać problemy ze zgraniem kilku plików

Błędy w DHCP
    blad_dhcp_1.jpg
    blad_dhcp_2.jpg

błąd domena
    blad_Domena.jpg

błąd w aplikacjach
    blad_aplikacje.jpg

to są błędy w zdarzeniach jakie otrzymałem po włączeniu wykonania się kopii zapasowej w dniu dzisiejszym.
    mieszko22
    Level 9  
    Witam,

Widzę, że kolega cefaloid przyciął cwaniaczka i na tym się skończyło ale liczba postów w profilu podpiła się do góry.

Temat można zamknąć.