Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Odcięcie zapłonu do E60 - Jakie odcięcie polecacie.

kamilo1409 17 Oct 2017 17:36 2301 8
    kamilo1409
    Level 7  
    Witam, mam pytanie, czy takie odcięcie:
    https:xxxxxxxx
    to to samo co to:
    Moderated By T5:

http:xxxxxx
    Linki usunąłem.
    3.1.18. Nie wysyłaj linków, które po pewnym czasie przestaną być aktywne. To spowoduje, że dyskusja straci jakikolwiek sens.

Co myślicie o takim odcięciu? Dodatkowo do tego chciałbym jeszcze dołożyć i tak przycisk, jako drugie zabezpieczenie.
    ladamaniac
    Level 39  
    Prawie to samo. To znaczy, zasada działania podobna, Proxima to dość uznana firma a to drugie to chińska firma krzak. Może działać długo i bezawaryjnie, może być źródłem problemów. Najbardziej pod uwagę brałbym możliwość awarii podczas ruchu auta i ewentualne skutki takiej awarii.
    kamilo1409
    Level 7  
    Przystaję chyba jednak na PROXIME, tylko jezeli ktos mi ukradnie klucze to tak jakby nie bylo zabezpieczenia, a dokładając do tego jeszcze przekaźnik z przyciskiem bedzie mial juz trudniej. Dobry pomysl?
    ladamaniac
    Level 39  
    Dlatego podstawowa zasada to trzymanie breloczka osobno a kluczy osobno. To największy problem z klientami, najpierw im tłumaczysz co i jak, a potem patrzysz, jak dopina breloczek do kluczyków...
    Wszystko wykonaj solidnie i z głową, od tego zależy Twoje bezpieczeństwo.
    kamilo1409
    Level 7  
    No dobra, ale powiedzmy, ze mam ten brelok przy kluczach, to taki przekaźnik z przyciskiem pod jaki kabel wpiąć? Pod plus od stacyjki czy pod kabel idący już np do pompy paliwa, czy może przyciskiem zrobić odcięcie czegoś innego?
    moto-kord
    Level 28  
    kamilo1409 wrote:
    Pod plus od stacyjki czy pod kabel idący już np do pompy paliwa?

Możesz odciąć sobie dowolny układ wszystko zależy od twojej fantazji.
    kamilo1409
    Level 7  
    Robię sobie odcięcie, ale mam problem, w którym miejscu ciąć pompę paliw? Ponieważ jak wyciągnę bezpiecznik od pompy to wyskakuje błąd.
    moto-kord
    Level 28  
    Błąd wskoczy jeśli włączysz zapłon przed wyłączeniem zabezpieczenia.Praktycznie każdy układ
    jest diagnozowany przez sterownik silnika przy próbie uruchomienia.