Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Huawei p9 lite nie mogę uruchomić telefonu przez konto google . Był zalogowany k

Marecki1033 20 Oct 2017 23:42 11829 9
    Marecki1033
    Level 2  
    Huawei p9 lite nie mogę uruchomić telefonu przez konto google ponieważ po odzyskaniu telefonu policja zrobiła hard reset i teraz wyskakuje mi żeby połączyć się z kątem które było zarejestrowane na telefonie . Dodam że ją od nowości telefonu nie logowalem się na kato google musiał to zrobić tymczasowy użytkownik i nie wiem jak to obejść chyba że bez serwisu się nie obejdzie
    DejoDejo
    Level 21  
    Skoro masz telefon od nowości to konto google jest twoje :) Wpisz swoje dane konta i telefon odpali. Google wprowadziło zabezpieczenia antykradzieżowe, także jeśli jesteś pierwszym właścicielem telefonu to wystarczy wpisać swoje dane (login/hasło).
    Marecki1033
    Level 2  
    Od nowego nie logowałem się do konta Google na tym telefonie, został mi telefon skradziony i tymczasowy użytkownik zalogował się na swoje dane . Policja odzyskawszy tel zrobiła hard reset nie usuwając kont teraz gdy jestem z powrotem w posiadaniu tel. wyskakuje mi, żebym zalogował się przez konto powiązane z telefonem.
    DejoDejo
    Level 21  
    Aaaa no to zmienia postać rzeczy, czy przed kradzieżą miałeś poinstalowane jakieś dodatkowe aplikacje?
    Marecki1033
    Level 2  
    Nie nic nie instalowałem żadnych kont nie tworzyłem nie używałem nawet fb.

Dodano po 12 [godziny] 42 [minuty]:

Jest ktoś wstanie mi pomóc?
    DejoDejo
    Level 21  
    Ciekawa sytuacja, może zanieś do autoryzowanego serwisu (oczywiście z rachunkiem), niech ci przeprogramują telefon żeby był jak nowy z półki, a rachunek niech wystawią na tego, kto zrobił hardreset :)
    Marecki1033
    Level 2  
    Też tak zamierzam zrobić w poniedziałek. Dzięki za zainteresowanie :) pozdrawiam.
    Krzychu102
    Level 9  
    No dokładnie udaj się do serwisu.
    Pontikos
    Level 38  
    Do serwisu proponuje zanieść też protokół przekazania sprzętu z policji, z informacją o stanie telefonu (zresetowano). Powinna to być podstawą do roszczeń o zwrot kosztów naprawy.
    Samodzielnie raczej nie grzeb, namieszasz z flagą knox i stracisz gwarancję, próbując postawić tel. na nogi samodzielnie.
    tino2003
    Admin of GSM Group
    Pontikos wrote:
    Samodzielnie raczej nie grzeb, namieszasz z flagą knox i stracisz gwarancję,

To nie samsung aby nabić flagę, co nie zmienia faktu, że samodzielnie bez sprzętu i tak nie zrobi resetu FRP.
    Autoryzowany serwis lub lokalny który dysponuje sprzętem zrobi to bez problemu.