Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota Corolla E12 2002 - Złe działanie pilota, świateł, podświetlenia zegarów

lasmaciek 21 Oct 2017 19:01 1278 9
    lasmaciek
    Level 6  
    Witam

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu:
    Dzisiaj nie mogłem otworzyć Toyoty Corolla E12 2002 za pomocą pilota w kluczyku. Gdy wsiadłem do auta, zapaliłem samochód i włączyłem światła (!) zegary były ciemne (nie podświetlone). Nie działa też radio. Podświetlenie zegarów jest w momencie, kiedy nie są właczone światła.
    Wszystkio inne działa, a samochód odpala.

Pozdrawiam
    electro_Nick
    Level 33  
    Bezpieczniki sprawdzone?
    lasmaciek
    Level 6  
    electro_Nick wrote:
    Bezpieczniki sprawdzone?

Nie jestem za bardzo w temacie. Które bezpieczeniki sprawdzić i gdzie ich szukać? :)
    electro_Nick
    Level 33  
    Są obok akumulatora i filtra powietrza, a także za schowkiem po lewej stronie kierowcy-tak mówi google, a sprawdzić trzeba wszystkie-tak sugeruje skoro nie wiesz nawet gdzie one są.
    lasmaciek
    Level 6  
    electro_Nick wrote:
    Są obok akumulatora i filtra powietrza, a także za schowkiem po lewej stronie kierowcy-tak mówi google, a sprawdzić trzeba wszystkie-tak sugeruje skoro nie wiesz nawet gdzie one są.

W jaki sposób sprawdzić czy jest przepalony?
    electro_Nick
    Level 33  
    Masz jakikolwiek multimetr?
    lasmaciek
    Level 6  
    electro_Nick wrote:

Tak, mam. Co z nim zrobic?
    lasmaciek
    Level 6  
    electro_Nick wrote:

Zmierzylem bezpieczniki, wszystkie sa okej/.
    Wczoraj na jakis czas w jakis psosob wsystko wrocilo do normy, oprocz tego, że podswietlenie zegarow bylo zarowno przy wlaczonych jak i wylaczonych swiatlach.
    Co robic?
    piotrekwoj1
    Level 40  
    Bez urazy ale skoro zadawałeś pytanie "jak sprawdzić bezpiecznik oraz jak posługiwać się multimetrem" to lepiej więcej nic tam nie rób bo uszkodzisz więcej niż jest teraz. Oddaj do kogoś kto ma pojęcie.
    lasmaciek
    Level 6  
    piotrekwoj1 wrote:
    Bez urazy ale skoro zadawałeś pytanie "jak sprawdzić bezpiecznik oraz jak posługiwać się multimetrem" to lepiej więcej nic tam nie rób bo uszkodzisz więcej niż jest teraz. Oddaj do kogoś kto ma pojęcie.

Dlatego dowiaduje sie na forum, aby samemu sie nauczyc... I licze na Wasza wiedze.