Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Agregat carrier vector 1850 - Błąd a11 niskie ciśnienie oleju

klika60 25 Paź 2017 22:16 1146 8
  • #1 25 Paź 2017 22:16
    klika60
    Poziom 15  

    Witam otóż agregat z dnia na dzień przestał odpalać, po włączeniu panelu sterującego alarm aktywny a11 niskie ciśnienie oleju silnik zatrzymany, nawet nie podejmuje próby rozruchu. Podmieniłem czujnik ciśnienia oleju, sprawdziłem wiązkę od czujnika ciśnienia oleju, wszystkie bezpieczniki sprawdzone, dodam że nie znalazłem alternatora tylko urządzenie podobne do prostownika. Skąd jest brany sygnał o pracującym silniku bo prawdopodobnie tu może być problem z góry dziękuje za odpowiedzi

    0 8
  • #3 26 Paź 2017 07:27
    klika60
    Poziom 15  

    Czyli sam już nic nie zrobię potrzebny komputer żeby wykazywać błąd

    0
  • Pomocny post
    #4 26 Paź 2017 08:28
    ALIBABA I
    Poziom 23  

    Kol. skasuj alarmy z poziomu panelu naciskając klawisz alarm list. po wyświetleniu alarmu, alarmów naciśnij znaczek = powinny się skasować. co do tego że nie podejmuje próby rozruch to normalne bo alarm aktywny następnie sprawdz rozrusznik na krótko czy kręci ten alarm powróci po chwili gdy silnik się nie uruchomi w razie pytań pisz lub dzwoń.


    Podaj kol listę błędów łatwiej mi będzie ci pomóc bo wystąpił u ciebie błąd rozruchu dlatego wywalił ci alarm o oleju

    0
  • #5 26 Paź 2017 11:07
    klika60
    Poziom 15  

    A 124 a 21 a 11 nie dają się wykasować wszystkie aktywne

    Dodano po 8 [minuty]:

    Dodam że rozrusznik na krótko kręci

    2
  • Pomocny post
    #6 26 Paź 2017 12:21
    ALIBABA I
    Poziom 23  

    Witaj kol. alarmy od 11 do 28 to są sygnały niebezpiecznych trybów pracy krytyczne, w dokumentacji wektora którą przeglądam w formie papierowej brak kodu 21, dobra znalazłem. zapisany ołówkem.
    i tak

    11. niskie ciśnienie oleju ... na razie mało ważny bo silnik nie pracuje.

    21. Wysoke ciśnienie ssania. i tu kropka. to jest pewnie to które go trzyma przed rozruchem ? sugestia podmień transducer {czujnik ciśnienia na linii ssawnej pasuje od maxima, supra,
    nie wiem czy wiesz jak tam pomyszkować w parametrach podglądu ciśnień kompresora jeżeli widzi za wysokie ciśnienie ssania to nie pozwoli go uruchomić.
    lub manometry do sprężarki ile faktycznie jest na ssaniu, a morze wystarczy go tylko poluzować i dokręcić

    124 czujnik końca odszraniania na razie zostaje do wymiany, na to przypadłość odpali

    Więc tak ... jeżeli nie masz czujnika to przewiń listę parametrów znajdz ciśnienie ssania
    co pokazuje

    0
  • #7 26 Paź 2017 13:00
    klika60
    Poziom 15  

    A mógł byś podpowiedzieć gdzie ten czujnik się znajduje

    0
  • Pomocny post
    #8 26 Paź 2017 15:30
    ALIBABA I
    Poziom 23  

    Witaj kol. na linji ssawnej 3 pinowy hm vectorów jest mało mogę ci podesłać DTR-kę lecz to jest w PDF ie nie pójdzie tu . to wygląda jak presostat z tym że ma 3 piny i prawdopodobnie to jest to. Hm zastanawiam się nad rozruchem wymuszonym !!! ściągnie gaz po starcie . na wymuszonym rozruchu . jest bardzo duże ryzyko zalania sprężarki, wiesz czym to grozi nie chcę nabijać punktów . nie o to chodzi . podaj swój tel. na pw oddzwonię bo VECTOR to jest mocno rozbudowana stacjonarka , i trudno mi na prowadzic cię na uszkodzenia

    0
  • #9 27 Paź 2017 20:06
    klika60
    Poziom 15  

    Problem rozwiązany pomogła wymiana czujnika na linii ssącej

    0