Witam wszystkich
Sprawa dotyczy Skody Octavii 2 2006 1.9 TDI.
Mam problem gdyż przestała działać dmuchawa wentylacji.
Był spalony bezpiecznik, po przeczytaniu kilku podobnych wątków na forum przed wymianą bezpiecznika na nowy kupiłem rezystor i wymieniłem.
Założyłem nowy bezpiecznik i dalej nic.
Generalnie wygląda to tak.
Włączam pierwszy bieg nawiewu i słyszę, że w desce coś tam wydaje jakieś dźwięki, jakby zapadki chodziły.
Drugi bieg nic.
Trzeci bieg nic
Czwarty bieg też nie działa i po sekundzie wywala bezpiecznik.
W kilku wątkach na forum czytałem , że działa na niskich biegach a na 4 wywala bezpiecznik. U mnie nie działa wcale. Popatrzyłem sobie na YouTube ja wygląda sprawa wymiany/czyszczenia dmuchawy i nie wydaje mi się to skomplikowane.
Będę zapewne musiał podjechać na podpięcie do komputera, ale może tutaj uda mi się uzyskać jakieś sugestie co do przyczyny.
Czy może to być padnięta dmuchawa? I jeśli tak to czy jest sens czyszczenia?
Będę wdzięczny za każdą sugestię osób, które spotkały się z podobną usterką.
Sprawa dotyczy Skody Octavii 2 2006 1.9 TDI.
Mam problem gdyż przestała działać dmuchawa wentylacji.
Był spalony bezpiecznik, po przeczytaniu kilku podobnych wątków na forum przed wymianą bezpiecznika na nowy kupiłem rezystor i wymieniłem.
Założyłem nowy bezpiecznik i dalej nic.
Generalnie wygląda to tak.
Włączam pierwszy bieg nawiewu i słyszę, że w desce coś tam wydaje jakieś dźwięki, jakby zapadki chodziły.
Drugi bieg nic.
Trzeci bieg nic
Czwarty bieg też nie działa i po sekundzie wywala bezpiecznik.
W kilku wątkach na forum czytałem , że działa na niskich biegach a na 4 wywala bezpiecznik. U mnie nie działa wcale. Popatrzyłem sobie na YouTube ja wygląda sprawa wymiany/czyszczenia dmuchawy i nie wydaje mi się to skomplikowane.
Będę zapewne musiał podjechać na podpięcie do komputera, ale może tutaj uda mi się uzyskać jakieś sugestie co do przyczyny.
Czy może to być padnięta dmuchawa? I jeśli tak to czy jest sens czyszczenia?
Będę wdzięczny za każdą sugestię osób, które spotkały się z podobną usterką.