Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Długo ładujące się ikony na systrayu w W7.

keseszel 27 Paź 2017 19:07 192 0
  • #1 27 Paź 2017 19:07
    keseszel
    Poziom 26  

    Witam.
    Od pewnego czasu długo ładują mi się ikony na systrayu. System W7, dysk SSD, 4GB RAM, HP 655.
    Po zainstalowaniu na dysku świeżynki W7 i paru programów czas ładowania do 30 paru sekund.
    System od dłuższego czasu poddawany różnym "eksperymentom" - instalacja oprogramowania, usuwanie, filmy, muza, etc. Czyli standard użytkownika ;-)
    Teraz to opóźnienie trochę mnie irytuje. Coraz częściej myślę o formacie.

    Czy miał ktoś podobny problem? Jak go rozwiązał?
    Długo ładujące się ikony na systrayu w W7.

    Muszę trochę zmienić opis problemu. Windows uruchamia się po 5 sekundach, po ok. 29 do 39 sekundach mam system gotowy do pracy. Tak się zdaje. Są wszystkie ikony, może wydawać się ok. Pojawia się "klepsydra" i zmieniają się ikony na systrayu na takie jakie przedstawiłem na screenie. Do netu wchodzę odpalając jakąś zapisaną stronę www,, odpalam nową kartę i wchodzę- czyli wejść można do netu. Ikony są cały czas dziwne na systrayu, kursor w formie klepsydry. Po prawie 3 minutach sytuacja się stabilizuje i wygląda wszystko normalnie. Zrobię jeszcze raport i zamieszczę- z ciekawostek, nie używam antywirusa od bardzo dawna, chyba od czasu kiedy zainstalowałem system.

    Znikło samo.

    0 0