Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zakup AGD do zabudowy - zmywarka, piekarnik, płyta gazowa, okap

reony 29 Oct 2017 13:29 1806 8
SterControl
    reony
    Level 6  
    Witam,

jestem przed zakupem sprzętu AGD do mieszkania w dobrym stosunku ceny do jakości. Ujmując inaczej to stwierdzenie, chce wydać rozsądne pieniążki a sprzęt żeby był przyzwoitej jakości i dał się normalnie użytkować (dołożenie 100-200zł to nie problem względem jakiejś bardzo przydatnej ułatwiającej życie funkcjonalności).

Jako, że jest tutaj mnóstwo doświadczonych osób, postanowieniem założyć konto i szukać porady.

1. Zmywarka - 60cm. Ważne jest tutaj by miała osobną(3) szufladę na sztućce.
    2. Piekarnik elektryczny 60cm.
    3. Płyta gazowa z 4 palnikami 60cm.
    4. Okap 60cm.

Chciałbym połączyć swój zakup z jakąś fajną promocją, co znalazłem:
    1. Amica - zwrot do 700zł za zakup sprzętu który potrzebuje
    2. Samsung - zwrot do 750zł przy wydaniu powyżej 6000zl za zakup sprzętu który potrzebuje.
    3. Siemens - kapsułki do zmywarki (o wartości ok. 100zł za tabletki)

Myślę, nad jakimś korzystnym połączeniem produktów. Nie wiem czy korzystniej rozważać coś z promocji które przedstawiłem powyżej czy lepiej kupić sprawdzony sprzęt osobno szukając na necie gdzie taniej znajdę i kupię.

Dzięki za podpowiedzi, każda sugestia mile widziana!
  • SterControl
    adamkowalski431
    Level 15  
    Olej amice to szajs, siemens to bosch,
  • SterControl
    reony
    Level 6  
    adamkowalski431 wrote:

Witam,
    Dlaczego tak twierdzisz??
    Szukam sprzętu który posłuży mi bezawaryjnie z 5 lat. Czym dłużej myśląc, wydaje mi się, że za niezła sumkę kupię sprzęt AGD z Amica
    adamkowalski431
    Level 15  
    myślę tak bo mam okap, kuchnie i miałem pralkę. I tylko okap rzadko używany daje radę ha ha
    Jak chcesz oszczędzić i kupić na 5 lat to idealna firma dla ciebie
    reony
    Level 6  
    adamkowalski431 wrote:
    myślę tak bo mam okap, kuchnie i miałem pralkę. I tylko okap rzadko używany daje radę ha ha
    Jak chcesz oszczędzić i kupić na 5 lat to idealna firma dla ciebie

A co z sprzętem się działo konkretnie? Co problematycznego, jak serwis?
    adamkowalski431
    Level 15  
    Dokładnie po gwarancji wysypały się łożyska, potem sterownik, potem pompa, potem sterownik potem zawór. To pralka. W kuchence zawieszał się sterownik,przestały świecić literki. A serwisu jak nie masz w swojej głowie i rękach to życzę powodzenia ha ha. Gdyby nie moja chytrość to bym dołożył do pralki licząc robociznę serwisu jakieśokoło 1000zł

Dodano po 46 [sekundy]:

sterownik za czwartym razem się poddałem

Dodano po 2 [minuty]:

Ryzykuj na siemensa bo to bosch produkowany na rynki niemieckie ,duńskie ogółem dla cwaniaków a bosch w tej chwili to dla chołoty z europy wschodniej.
    reony
    Level 6  
    Rozmawiałem wczoraj z doradcą klienta w mediaexpert.
    Jakie jest wasze zdanie na temat spodu w zmywarce który jest plastikowy? Według Pani sprzyja rozmnażaniu się bakterii, może nieprzyjemnie pachnieć oraz takie dno może pęknąć.
    Pani poleciła mi zmywarkę hotpoint ariston w okolicach 1500zł. Potwierdza to tym, że w tej cenie ma 3 szuflady(w tym jedna na sztućce), 2 natryski + 1 do ciężkich zabrudzeń (łącznie 3), spód z stali oraz fajne programy myjące.
    Co do piekarnika, macie jakieś sugestie? Czy kwestia dołożenia kilku stówek na zimną szybkę oraz programy samooczyszczające w 500C warto dopłacić?
    Na co zwrócić uwagę przy wyborze okapu kuchennego oraz palników gazowych.
  • Helpful post
    agdrtv.info
    Level 14  
    reony wrote:
    Jakie jest wasze zdanie na temat spodu w zmywarce który jest plastikowy?

Gdyby takie rozwiązanie było faktycznie tak kiepskie jak mówi doradca ME, to żadna firma by się w to nie pakowała. Bosch w swoich zmywarkach takie dna stosuje już kilka lat, i jakoś nie z tym problemów.
    Plastikowe zbiorniki stosowane są już od dawien dawna w pralkach, i czy komuś coś śmierdzi czy pęka? Nie. No chyba, że ktoś nie dba o użytkowany sprzęt.

Dodano po 8 [minuty]:

adamkowalski431 wrote:

Równie dobrze znajdzie się osoba, która napisze: olej Boscha, Samsung to szajsung, a najlepszy jest piec kaflowy. Ile osób, tyle opinii.

Amica jeśli chodzi o sprzęty do zabudowy jest jak najbardziej godna polecenia.
    Oczywiście w każdej marce znajdą się sprzęty, które mogą się zepsuć np. w czasie gwarancji czy tuż po niej, ale to bardziej kwestia pecha niż kiepskiej wytrzymałości.
    reony
    Level 6  
    agdrtv.info wrote:
    reony wrote:
    Jakie jest wasze zdanie na temat spodu w zmywarce który jest plastikowy?

Gdyby takie rozwiązanie było faktycznie tak kiepskie jak mówi doradca ME, to żadna firma by się w to nie pakowała. Bosch w swoich zmywarkach takie dna stosuje już kilka lat, i jakoś nie z tym problemów.
    Plastikowe zbiorniki stosowane są już od dawien dawna w pralkach, i czy komuś coś śmierdzi czy pęka? Nie. No chyba, że ktoś nie dba o użytkowany sprzęt.
    Dodano po 8 [minuty]:
    adamkowalski431 wrote:

Równie dobrze znajdzie się osoba, która napisze: olej Boscha, Samsung to szajsung, a najlepszy jest piec kaflowy. Ile osób, tyle opinii.

Amica jeśli chodzi o sprzęty do zabudowy jest jak najbardziej godna polecenia.
    Oczywiście w każdej marce znajdą się sprzęty, które mogą się zepsuć np. w czasie gwarancji czy tuż po niej, ale to bardziej kwestia pecha niż kiepskiej wytrzymałości.

Dzięki, za info.

Informacyjnie
    Ja już po zakupach, zdecydowałem się na:
    płytę gazową amica (głównie ze względu na design i ruszt żeliwny)
    piekarnik również amica (z czyszczeniem pirolitycznym oraz prowadicami teleskopowymi)
    zmywarka siemens (dno plastikowe, fajne funkcje i co najważniejsze 3 kosz na sztućce)
    okap kupiłem w bardzo dobrej w cenie z przystępnymi parametrami okap delima (budżetowa marka ale wyposażenie takie same jak w droższych modelach bardziej znanych marek)

temat możemy zamknąć.