Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Hyundai Getz 1,1 benzyna 2008r - Poszukuję wsadu licznika do Getz 1,1 2008

gebak 29 Oct 2017 18:11 714 5
    gebak
    Level 10  
    Jak w temacie, poszukuję wsadu do licznika Hyundai Getz 2008 r. 1,1 benzyna (Europa).
    Auto sprowadzone z zagranicy z uszkodzonym licznikiem ( wyświetla Error). Po otwarciu :uszkodzona mechanicznie pamięć - wyrwane nóżki 5 i 6 .
    Licznik Visteon, pamięć ATMEL 24C08AN - teoretyczny przebieg zapewniany przez Turka 146tys. (raczej książki to potwierdzają).
    Planuje zakupić licznik Anglika i przelutowac w/w pamięć. Lecz potrzebny wsad Europa, bo z tego uszkodzonego nic raczej nie odczytam.
    Mój e-mail: gebak(malpa)wp.pl
    Z góry dziękuję za pomoc.
    gebak
    Level 10  
    tomek4 wrote:
    Zobacz ten wsad

Dziękuję kolego Tomek.
    Sprawdzę jak będę miał angielskiego dawcę pamięci 24C08, tak jak mówiłem z tej (uszkodzonej) nic nie zrobię. Myślę że około wtorku/czwartku będę miał ten angielski licznik, to na pewno się odezwę - potwierdzę.

Jeżeli ktoś ma jeszcze sprawdzony wsad do Getza polift 1,1 Europa to uprzejmie proszę gebak(malpa)wp.pl (w razie problemów z tym od Tomka).
    gebak
    Level 10  
    Witam ponownie,
    na szybko zakupiłem dzisiaj pamięć zastępczą w sklepie... Dostałem 24C08WP.
    Wrzuciłem załączony wsad, ale niestety po podpięciu zegarów nadal error... I teraz się zastanawiam, czy ta pamięć "zamiennik" jest zły? Czy niestety ten wsad nie pasuje?
    Czy ktoś może podpowiedzieć? Ewentualnie udostępnić inny wsad?
    Co do zegarów angielskich to się wstrzymałem, ponieważ dostępne są z 2006 roku, a z tego co doczytałem to do 2007r. tam siedzi 93C46, więc na dawcę się nie nada :/
    gebak
    Level 10  
    Jeszcze raz dziękuję Tomek.
    Na ori 24c08 jest ok.

Temat wyczerpany - do zamknięcia.
    Dziękuję.