Witam.
Chciałbym założyć monitoring wokół domu składający sie z 4 kamer.
Czytałem troche o systemach monitoringu lecz co forum/monter doradza co innego.
Póki co myśle o jakimś systemie AHD - cena/jakośći wychodzi chyba tutaj najoptymalniej.
Do tego rejestrator 4 kanałowy z podglądem przez internet ale to już chyba standart.
Pozostała jeszcze kwestia wyboru firmy.
Co byśćie polecili ? Czy iść w jakąś znaną marke typu BCS, Hikvision czy Dahua czy warto rozejrzeć się za jakimś chinskim mniej znanym odpowiednikiem (nie mówie tutaj o kamerach za 100zl z portalów aukcyjnych)
Znajomy elektronik polecił mi zestaw do monitoringu firmy MAZi ale nie mogę znależć żadnych opinii o tej firmie.
Co myślicie o tym zestawie ? Specyfikacja sprzętu dość chyba dość dobra no i cena dość przystępna.
TWN-22MR Kamera kompaktowa HD-TV 1080P 2,8-12 mm DNR IR LED IP66
TJ-200N
Puszka montażowa metalowa do kamer TWN-xxVR oraz IWN-xxVR
HAVR-04MT Rejestrator HD-TV/HD-CVI/AHD 4we 1HDD HDMI
WD10PURX
Dysk 3.5" 1TB Western Digital Purple SATA 6Gb/s 64MB cache
AT0015
Transmiter do kamer HD-TV wtyk BNC na kablu 2 szt.-
Tutaj "na szybko" naszkicowany projekt domu i punkty gdzie według mnie mogłyby być zamontowane te kamery.
Na początek kupiłbym może tylko dwie stąd dwie pozostałe stoja pod znakami zapytania.

Chciałbym założyć monitoring wokół domu składający sie z 4 kamer.
Czytałem troche o systemach monitoringu lecz co forum/monter doradza co innego.
Póki co myśle o jakimś systemie AHD - cena/jakośći wychodzi chyba tutaj najoptymalniej.
Do tego rejestrator 4 kanałowy z podglądem przez internet ale to już chyba standart.
Pozostała jeszcze kwestia wyboru firmy.
Co byśćie polecili ? Czy iść w jakąś znaną marke typu BCS, Hikvision czy Dahua czy warto rozejrzeć się za jakimś chinskim mniej znanym odpowiednikiem (nie mówie tutaj o kamerach za 100zl z portalów aukcyjnych)
Znajomy elektronik polecił mi zestaw do monitoringu firmy MAZi ale nie mogę znależć żadnych opinii o tej firmie.
Co myślicie o tym zestawie ? Specyfikacja sprzętu dość chyba dość dobra no i cena dość przystępna.
TWN-22MR Kamera kompaktowa HD-TV 1080P 2,8-12 mm DNR IR LED IP66
TJ-200N
Puszka montażowa metalowa do kamer TWN-xxVR oraz IWN-xxVR
HAVR-04MT Rejestrator HD-TV/HD-CVI/AHD 4we 1HDD HDMI
WD10PURX
Dysk 3.5" 1TB Western Digital Purple SATA 6Gb/s 64MB cache
AT0015
Transmiter do kamer HD-TV wtyk BNC na kablu 2 szt.-
Tutaj "na szybko" naszkicowany projekt domu i punkty gdzie według mnie mogłyby być zamontowane te kamery.
Na początek kupiłbym może tylko dwie stąd dwie pozostałe stoja pod znakami zapytania.