Przez dwie godz zasilacz był był pod prądem bez laptopa i było ok .Niestety po tym czasie zaczęły się cyrki z żarówkami więc go odłączyłem .Jest całkowicie zimny ale to chyba jednak jego wina więc szukam nowego.
Byłbym wdzięczny o info jakiej firmy kupić zasilacz ponieważ nie mam żadnej wiedzy w tym temacie:(
Z góry dziękuję za odpowiedz i poświęcony czas.
Dodano po 1 [godziny]: michalek1988 wrote: Zasilacz, normalnie ładuje, oprócz migania światła w tej jednej lampie zauważyłeś jakieś problemy? Sprawdź czy przewody nie są gdzieś poprzecierane, połamane (zwłaszcza, ten od zasilacza), a także jeśli masz dostęp, to zmierz jakie masz napięcie na oprawie, oraz w puszce, wychodzącej na wadliwy żyrandol. Gdybyś dysponował kilkoma metrami przewodu, to możesz podmienić ten alu, na miedź i sprawdzić czy problem będzie ciągle występować. Nie musisz prowadzić korytek, wystarczy puścić go luźno. Podmiana zasilacza może być rozwiązaniem, ale przed zakupem, warto by było poprosić kogoś znajomego o to by podłączyć twój komputer, na jego zasilaczu. Sprawny będzie pobierać np 90 W czyli tyle, ile mocniejsza żarówka. Jaką masz łączną moc żarówek w żyrandolach, a jaka była pierwotnie? Próbowałeś pozostawić tylko 1, i sprawdzić czy także będzie przygasać?
Zasilacz pracuje ale znalazłem zgrubienia na przewodzie pomiędzy zasilaczem a laptopem .Będzie problem z sprawdzeniem na innym zasilaczu ponieważ czasem cały dzień jest ok a innym razem miga natychmiast po podłączeniu do prądu .
Mam 5 żarówek led po 5w i do niedawna migały jedna lub dwie ale niedawno natychmiast po podłączeniu zasilacza zaczęły wszystkie na raz w dwóch żyrandolach
Wcześniej nie skojarzyłem zależności migania od zasilacza i szukałem przyczyny we włączniku światła żyrandolach
Przed chwilą w innym pokoju znalazłem luz na połączeniu przewodu aluminiowego z miedzianym
Jest decyzja o wypruciu pozostałych starych przewodów i wymianie na miedz 2,5 mm