Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Iveco Daily 03' 35c12 - Nie odpala po wymianie wtrysku

04 Lis 2017 15:08 1395 12
  • Poziom 5  
    Witam.
    Mam problem z Daily 2.3 hpi 2003,35c12 po wymianie wtrysku nie odpala,nie włącza się pompa paliwa.Nie komunikuje się z żadnych urządzeniem diagnostycznym,ale na kości 38pin jest napięcie na właściwych pinach.
    Auto dostało jeden zregenerwany wtrysk,od tej pory nie chce odpalić.Imo usuniete ponad rok temu.
    Wtrysk wymieniony na zregenerowany z innego Iveco.Wymiana ze względu na nieszczelność pod wtryskiwaczem.
    Czy problemem może być to,że wtrysk trzeba zaadaptować,bo nie jest z tego auta?
    Nie wyskakują żadne kontrolki na desce.Instalacja sprawdzona,jest napięcie na bezpiecznikach,ale na kostkach wtrysków już nie ma.
    pozdrawiam.
  • Moderator Samochody
    kontrolki check/edc się zapalają?
    samochód kręci?
  • Poziom 5  
    Żadne kontrolki się nie palą,ani wtrysku,ani EDC.Kręci normalnie,pompa się nie załącza,ale na krótko działa,jest sprawna,Mimo to nie odpala.
  • Moderator Samochody
    RustyE30 napisał:
    Żadne kontrolki się nie palą,ani wtrysku,ani EDC.Kręci normalnie,pompa się nie załącza,ale na krótko działa,jest sprawna,Mimo to nie odpala.


    skoro nic się nie zapala prawdo podobnie niema jakiegoś zasilania.
  • Poziom 5  
    A czy odpowiedzialny może być jakiś czujnik ciśnienia paliwa po drodze,który np. nie włącza pompy paliwa?
    Każda sugestia będzie pomocna.
  • Poziom 7  
    zaadaptuj wtrysk komp go nie widzi i myśli że nie ma go wcale. jak odpowietzrałeś wtryski na odpiętych kostkach? jeśli kostek nie odpiełeś przy odpowietrzaniu to mogłeś je zatrzeć.
    wypnij czujnik ciśnienia paliwa poluźnij przewody paliwowe przy wtryskach i odpowietrzaj. spróbuj odpalać bez czujnika ciśnienia a potem z wpiętym czujnikiem. nie jestem zwolennikiem plaka ale spróbował bym na niego palić wstępnie
  • Poziom 5  
    adrianoosipek napisał:
    zaadaptuj wtrysk komp go nie widzi i myśli że nie ma go wcale. jak odpowietzrałeś wtryski na odpiętych kostkach? jeśli kostek nie odpiełeś przy odpowietrzaniu to mogłeś je zatrzeć.
    wypnij czujnik ciśnienia paliwa poluźnij przewody paliwowe przy wtryskach i odpowietrzaj. spróbuj odpalać bez czujnika ciśnienia a potem z wpiętym czujnikiem. nie jestem zwolennikiem plaka ale spróbował bym na niego palić wstępnie


    Tak samo myślałem by zrobić.Kostki odpięte czy wpięte? mówiono mi by były wpięte właśnie.
    Pozdrawiam
  • Moderator Samochody
    Moim zdaniem Panowie idziecie w złym kierunku.
    Za chwilę na robisz tylko kosztów takimi próbami.
  • Poziom 5  
    Zrobię tak,że jutro podłączę stary wtrysk bez wkładania,zobaczę czy to uruchomi pompę paliwa.Tu coś jest chyba w kompie zapisane,może tędy droga.
    Odpiąłem dziś czujnik na listwie i nic,dalej nie włącza pompy.Nie ma żadnych kontrolek na pulpicie,poza abs,który się pojawił po wyciągnięciu wtrysku.Spróbuję na starym wtrysku.
  • Poziom 17  
    RustyE30 napisał:
    Imo usuniete ponad rok temu.

    usunięte czy włożony emulator? Czasami emulator immo zakłóca komunikację. Po zabawie z immo komunikowałeś się z sterownikiem silnika?

    RustyE30 napisał:
    Nie ma żadnych kontrolek na pulpicie,poza abs,który się pojawił po wyciągnięciu wtrysku.Spróbuję na starym wtrysku.

    ale po co?
    zacznij od sprawdzenia kostki stacyjki, bo coś mi się zdaje, że nie masz "15"
  • Pomocny post
    Poziom 7  
    RustyE30 napisał:
    adrianoosipek napisał:
    zaadaptuj wtrysk komp go nie widzi i myśli że nie ma go wcale. jak odpowietzrałeś wtryski na odpiętych kostkach? jeśli kostek nie odpiełeś przy odpowietrzaniu to mogłeś je zatrzeć.
    wypnij czujnik ciśnienia paliwa poluźnij przewody paliwowe przy wtryskach i odpowietrzaj. spróbuj odpalać bez czujnika ciśnienia a potem z wpiętym czujnikiem. nie jestem zwolennikiem plaka ale spróbował bym na niego palić wstępnie


    Tak samo myślałem by zrobić.Kostki odpięte czy wpięte? mówiono mi by były wpięte właśnie.
    Pozdrawiam


    wtrysków sie nie odpowietrza na wpietych kostkach gdyż chodzą bez paliwa i sie zacierają paliwo samo w sobie smaruje wtryski
  • Poziom 5  
    Problem rozwiązany.Padł ECU,poprzednia firma źle sprawdziła jego działanie,a okazał się uszkodzony sterownik.Po włożeniu nowego odpalił od razu.pozdrawiam.