Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Daf 105 - Bardzo duże spalanie

Kazor26 10 Nov 2017 16:12 3108 3
    Kazor26
    Level 8  
    Witam mam problem z dużo palącym dafem. Wiem że jest już dużo na ten temat ale ja sprawdziłem wszystko , nowa pompa podstawa filtra paliwa , przewód w ramię wyjęty, zawory uregulowane , turbo sprawne wisko ok , oporów toczenia brak , turbo ok. Pracuje rowno. Daf 105 - Bardzo duże spalanie20171104_1..151.jpg Download (1.24 MB) A daf dalej pali bardzo dużo w stosunku do innych. Chciałbym zapytać co mogą oznaczać błędy które widzę że generuje w EAS i tylko w nim bo w dmci nie ma nic.
    Te ostatnie Danowskie generuje dosyć często ale widać że jedynie po przeleceniu zaplonu
    darfur5
    Level 34  
    Z tego co zdołałem odczytać z fotki to między innymi masz problem z Addblue ; za wysoka emisja.W niektórych pojazdach awaria tego systemu wiąże się z ograniczeniem mocy i większym apetytem na paliwo. Pytanie czy masz taki wynalazek w swoim Dafie bo wiemy o nim tylko tyle ,że jest to DAF 105.
    kisiol
    Level 20  
    Kolega napiszę ile jest to dużo, bo dla jednych 30 jest dużo a dla innych 40 jest dużo. Ograniczenie mocy będzie info na wyświetlaczu i w dmci. Ile ma auto przejechane , może katalizator zakochany, turbina kiedyś nie padła. Sprawdź pracę pomp dmci.
    Kazor26
    Level 8  
    Autko nie ogranicza mocy , mamy na placu 4 ze 105 ten przypadek na trasie 1500 km pali o ponad 100 litrow wiecej . Nic sie nigdy z nim nie dzialo , emisja spalin i te dwa pierwsze błędy ostatni raz pojawiły się jakieś 2 lata temu także tutaj problem jest z tymi Canowskimi błędami które wyskakują po załączeniu zapłonu.

Dodano po 3 [godziny] 46 [minuty]:

500 tyś najechane