Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wideorejestrator w lusterku z androidem, restart bootloop

Mr_Z 11 Nov 2017 16:03 2037 4
    Mr_Z
    Level 12  
    Witam
    Posiadam od jakiegoś czasu lusterko które ma wbudowany ekran, wideorejestrator oraz androida.
    Działało wszystko ok do momentu aż podczas uruchamiania jest problem z włączeniem urzadzenia, tzn zaczyna się uruchamiać automatycznie po przekręceniu kluczyka, startuje do momentu napisu "android" i się wyłącza/restartuje. I tak w kółko, do momentu aż po jakimś czasie się uruchomi prawidłowo. Próbowałem z innymi ładowarkami ale są one chyba zbyt słabe ponieważ lusterko się w ogóle nie uruchamia.
    Pierwsza moja myśl to kondensatory w ładowarce (50V 100yf, 10V 470uf)
    W lusterku nie ma baterii - była ale została usunięta bo "spuchła"

Poniżej przesyłam link do filmu gdzie widać problem.
    https://www.youtube.com/watch?v=GijRszBFCWM

Będę wdzięczny za sugestię gdzie szukać przyczyny.

Pozdrawiam
    Jarzabek666
    Level 38  
    Bateria dobra rzecz nawet mała bo pracuje jako bufor a zawsze to mogą pojawić się problemy w zasilaniu (słabe złącza wtyku usb czy wtyki zasilacza) a z czasem bez baterii może powodować uszkodzenia przetwornic wewnątrz urządzenia.

Też tak uwaliłem sobie wideo rejestrator pracujący bez baterii.

Sprawdził bym jeszcze na innej mocniejszej ładowarce
    Jarzabek666
    Level 38  
    Przetwornica dc-dc w nim uszkodzone. Pomiary trzeba by było robić
    Mr_Z
    Level 12  
    A może po prostu bateria zbyt słaba, bo podpiąłem baterię od telefonu i chodziło normalnie. Ale czy wpięcie baterii od telefonu nie spowoduję jakichś innych problemów? Bo w baterii sa 3 styki a tylko mogę wpiąć plus i minus.
    Mam też baterie ed iPoda która ma 3 kable,plus minus i biały, coś sie stanie jak pominę biały przewód?