Cześć,
Od kilku dni walczę z problemem z poszarpanym wydrukiem z Magenty na drukarce bizhub c550.
Drukarka bardzo dużo drukowała na grubym papierze z podajnika bocznego.
Mam drugą taką samą z przeznaczeniem na części.
Obecnie wymieniłem już Pas transferowy i unit Magenta, niestety bez poprawy. (pas też używany)
Przeczyściłem też listwą laser przez utwory pod unitami (trochę zabrudzeń tam było)
Powyższe zabiegi nie pomogły.
Zastanawiam się czy nie ma to związku z jakimiś problemami elektrycznymi ? może zasilacz lub jakąś płytę wymienić ?
A może laser ? może PRCB ??
Drukarka czasami miała takie nazwijmy to inne "fochy" jednak po wyłączeniu prądu, drugiego dnia wszystko wracało do normy.
Jestem amatorem, a drukarka to narzędzie pracy dziewczyny.
W załączeniu skan 3 kolorów. Problem występuje tylko na Magenta.
Od kilku dni walczę z problemem z poszarpanym wydrukiem z Magenty na drukarce bizhub c550.
Drukarka bardzo dużo drukowała na grubym papierze z podajnika bocznego.
Mam drugą taką samą z przeznaczeniem na części.
Obecnie wymieniłem już Pas transferowy i unit Magenta, niestety bez poprawy. (pas też używany)
Przeczyściłem też listwą laser przez utwory pod unitami (trochę zabrudzeń tam było)
Powyższe zabiegi nie pomogły.
Zastanawiam się czy nie ma to związku z jakimiś problemami elektrycznymi ? może zasilacz lub jakąś płytę wymienić ?
A może laser ? może PRCB ??
Drukarka czasami miała takie nazwijmy to inne "fochy" jednak po wyłączeniu prądu, drugiego dnia wszystko wracało do normy.
Jestem amatorem, a drukarka to narzędzie pracy dziewczyny.
W załączeniu skan 3 kolorów. Problem występuje tylko na Magenta.