logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BEHRINGER DJX 700 - Przegrzewające się stabilizatory i spadek napięcia

Dj-Tee 08 Sie 2005 21:01 1983 1
REKLAMA
  • #1 1717779
    Dj-Tee
    Poziom 12  
    Witam posiadam mixer djx 700 i mam z nim taki kłopot po włączeniu chodzi około 5 minut potem wskaźniki warjują wszystkie pokazują max czyli bity 160m a od wysterowania się wszystkie diody świecą i słychać ciche brzeczenie. po chwili to ustępuje i wskaźniki wysterowania wszystkei są zapalone na około 3 diody i cicho buczy. Co to moze być ?? PO ponownym uruchomieniu chodzi juz krócej około 1 minuty i znowu to samo. Jak troszke postoi czyli około 10 min to znowu gra przez 5 minut. Dodam ze wymieniłem wszytekie elektrolity w zasilaczu na nowe i żadnej zmiany. Co do zasilacza to stabilizatory się strasznie grzeją na symetrycznym napięciu są 2. Jak się go włączy jest ok na jednym + 15 a na 2 - 15. Jak sie to trak wali to one są gorące i pokazują napięcie około 3V :/. Juz sam nie wiem co się dzieje. Jeśli komuś przyjdzie coś do głowy to prosze o pomoc. Z góry dzięki i Pozdrawiam

Paweł
  • REKLAMA
  • #2 2654796
    Witek86
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Witam:)
    Już jegen gość pisał na elektrodzie że miał dokładnie taki sam problem, były tam stabilizatory izolowane, po podmianie ich na normalne ale odizolowaniu ich podkładkami mikowymi było ok, a pojemośc na zasilaczu to najlepiej wymienić na 4700uF .podstawa aby w mikserach było dobrze odfiltrowane zasilanie,
REKLAMA