Witam
Mam problem z ustawieniem falownika SKA1200075 Emerson.
Falownik działa w zwijarce do folii (ale ktoś namieszał )
Ma za zadanie sterować pracą silnika 0,75kW który napędza rolkę która odbiera folie z zgrzewarki.
Problem polega na tym że wałek z folią nawijając się powiększa swój obwód i na dodatek zgrzewarka ma pracę przerywaną (stop-zgrzanie-start)
Pracowało to tak , że rolka kręciła się powoli niezależnie od pracy zgrzewarki, kiedy zgrzewarka wykonywała zgrzewanie rolka napięła folię i zatrzymała się , kiedy zgrzewarka przewijała folię rolka nawijała nadmiar foli i tak cyklicznie...
Czyli silnik obracał się przekazując bardzo mały moment obrotowy(tak aby nie zerwać foli) a podczas zatrzymania rolki nie wyskakiwał żaden błąd przeciążenia itp
Falownik nie jest połączony elektrycznie z sterowaniem zgrzewarki.
Próbowałem wiele sposobów
parametr 01 10Hz
parametr 02 60Hz
parametr 03 10s
parametr 04 10s
Najlepiej sprawdziło się sterowanie momentem silnika parametr 5 ( tor )
parametr 6 1,8A oszukana wartość
parametr 09 0,7 oszukana wartość
parametr 32 On
parametr 41 SrE
Powyższe ustawienia dały podobny efekt jak było wcześniej tylko że po kilku minutach wyskakuje błąd
It.AC przeciążenie maszyny
proszę o sugestie i pomysły
Mam problem z ustawieniem falownika SKA1200075 Emerson.
Falownik działa w zwijarce do folii (ale ktoś namieszał )
Ma za zadanie sterować pracą silnika 0,75kW który napędza rolkę która odbiera folie z zgrzewarki.
Problem polega na tym że wałek z folią nawijając się powiększa swój obwód i na dodatek zgrzewarka ma pracę przerywaną (stop-zgrzanie-start)
Pracowało to tak , że rolka kręciła się powoli niezależnie od pracy zgrzewarki, kiedy zgrzewarka wykonywała zgrzewanie rolka napięła folię i zatrzymała się , kiedy zgrzewarka przewijała folię rolka nawijała nadmiar foli i tak cyklicznie...
Czyli silnik obracał się przekazując bardzo mały moment obrotowy(tak aby nie zerwać foli) a podczas zatrzymania rolki nie wyskakiwał żaden błąd przeciążenia itp
Falownik nie jest połączony elektrycznie z sterowaniem zgrzewarki.
Próbowałem wiele sposobów
parametr 01 10Hz
parametr 02 60Hz
parametr 03 10s
parametr 04 10s
Najlepiej sprawdziło się sterowanie momentem silnika parametr 5 ( tor )
parametr 6 1,8A oszukana wartość
parametr 09 0,7 oszukana wartość
parametr 32 On
parametr 41 SrE
Powyższe ustawienia dały podobny efekt jak było wcześniej tylko że po kilku minutach wyskakuje błąd
It.AC przeciążenie maszyny
proszę o sugestie i pomysły