Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wózek widłowy Jungheinrich, model ETV112, rok produkcji 2006 błędy 026 oraz 066

maciek_0607 15 Nov 2017 08:09 792 1
    maciek_0607
    Level 8  
    Witam. Przepraszam jeśli dodałem temat w złym dziale, prośba jak by coś o przenieśienie. Posiadam wózek boczny Reach Truck Jungheinrich, model ETV112, rok produkcji 2006. Wózek wywala mi błedy, za pierwszym razem wywaliło mi błąd 026 pilot lift sensor, było to chwilowe, a teraz wyświetla non stop 066 pilot switch 180-360 przez co nie moge podnosić ani opuszczać wideł, reszta funkcji działa. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje ;)
    ynox
    Level 2  
    maciek_0607 wrote:
    Witam. Przepraszam jeśli dodałem temat w złym dziale, prośba jak by coś o przenieśienie. Posiadam wózek boczny Reach Truck Jungheinrich, model ETV112, rok produkcji 2006. Wózek wywala mi błedy, za pierwszym razem wywaliło mi błąd 026 pilot lift sensor, było to chwilowe, a teraz wyświetla non stop 066 pilot switch 180-360 przez co nie moge podnosić ani opuszczać wideł, reszta funkcji działa. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje ;)

Witaj kolego. Jeśli temat aktualny to błąd 66 Opis: Przerwanie przewodu multipilota NRG przełączenie kierowania 180/360 (stopni). Przyczyna i postępowanie: Sprawdzić przewód prowadzący do multipilota i/lub parametr 543 omyłkowo ustawiony na 1. Natomiast ten błąd 26 to przerwanie przewodu: potencjometr-podnoszenia. Przyczyna i postępowanie:
    sprawdzić połączenie magistrali CAN,
    połączenie zaworu proporcj. ze
    sterownikiem; sprawdzić bezpiecznik
    1F8; wymienić interfejs (I2, I4, I8);
    wymienić potencjometr podnoszenia,
    multipilot, solopilot lub interfejs;
    MP1510C: awaria zasilania; sterownik
    melduje się na nowo, a interfejs nie;
    sterownik jest zablokowany i czeka na
    interfejs
    sprawdzić napięcie akumulatora (z
    obciążeniem!); w razie potrzeby
    naładować lub wymienić akumulator;
    AS2409K: od ponad 300 ms nie
    otrzymano z nastawnika jazdy
    magistrali CAN telegramu; wymienić
    nastawnik jazdy

Dodano po 7 [minuty]:

Przepraszam przyczyna i postępowanie wkleiłem od błędu nr 25. natomiast błąd 26 to tylko sprawdzić przewody. pozdrawiam.