Witam. Przepraszam jeśli dodałem temat w złym dziale, prośba jak by coś o przenieśienie. Posiadam wózek boczny Reach Truck Jungheinrich, model ETV112, rok produkcji 2006. Wózek wywala mi błedy, za pierwszym razem wywaliło mi błąd 026 pilot lift sensor, było to chwilowe, a teraz wyświetla non stop 066 pilot switch 180-360 przez co nie moge podnosić ani opuszczać wideł, reszta funkcji działa. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje
Witam. Przepraszam jeśli dodałem temat w złym dziale, prośba jak by coś o przenieśienie. Posiadam wózek boczny Reach Truck Jungheinrich, model ETV112, rok produkcji 2006. Wózek wywala mi błedy, za pierwszym razem wywaliło mi błąd 026 pilot lift sensor, było to chwilowe, a teraz wyświetla non stop 066 pilot switch 180-360 przez co nie moge podnosić ani opuszczać wideł, reszta funkcji działa. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje
Witaj kolego. Jeśli temat aktualny to błąd 66 Opis: Przerwanie przewodu multipilota NRG przełączenie kierowania 180/360 (stopni). Przyczyna i postępowanie: Sprawdzić przewód prowadzący do multipilota i/lub parametr 543 omyłkowo ustawiony na 1. Natomiast ten błąd 26 to przerwanie przewodu: potencjometr-podnoszenia. Przyczyna i postępowanie:
sprawdzić połączenie magistrali CAN,
połączenie zaworu proporcj. ze
sterownikiem; sprawdzić bezpiecznik
1F8; wymienić interfejs (I2, I4, I8);
wymienić potencjometr podnoszenia,
multipilot, solopilot lub interfejs;
MP1510C: awaria zasilania; sterownik
melduje się na nowo, a interfejs nie;
sterownik jest zablokowany i czeka na
interfejs
sprawdzić napięcie akumulatora (z
obciążeniem!); w razie potrzeby
naładować lub wymienić akumulator;
AS2409K: od ponad 300 ms nie
otrzymano z nastawnika jazdy
magistrali CAN telegramu; wymienić
nastawnik jazdy
Dodano po 7 [minuty]:
Przepraszam przyczyna i postępowanie wkleiłem od błędu nr 25. natomiast błąd 26 to tylko sprawdzić przewody. pozdrawiam.