Xantix, taryfa C21 z prawem negocjacji, teraz niestety bez.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theregaz4 wrote:Czyli moja interpretacja tych mocno zagmatwanych przepisów jest prawidłowa, nowe domy startują z zerowym limitem.
gaz4 wrote:Niestety w porę nie uwolniono cen energii (np gdy spadały) więc ta dziedzina będzie upolityczniona następna dekadę
stomat wrote:Czyli uważasz że "przez ostatnie osiem lat Polki i Polacy..."
stomat wrote:Nie masz jeszcze tego dosyć?
stomat wrote:czekają nas przyspieszone wybory
Wojewoda82 wrote:wcześniej nieuchwalony budżet spowoduje rozwiązanie sejmu i
stomat wrote:Ale w całym wątku domagasz się jednak narzuconych odgórnie, urzędowo, tanich cen.
stomat wrote:gaz4 wrote:Niestety w porę nie uwolniono cen energii (np gdy spadały) więc ta dziedzina będzie upolityczniona następna dekadę
Ale w całym wątku domagasz się jednak narzuconych odgórnie, urzędowo, tanich cen.
stomat wrote:Przecież macie świadomość że ta cała taryfa to tylko chwyt propagandowy.
stomat wrote:jaki to dobry rząd, jak działa w sprawie ocieplenia klimatu.
stomat wrote:A ustawa napisana na kolanie, niejasna i nieprecyzyjna. Dlatego na dole nikt nie wie co z tym babolem zrobić, jak to liczyć, każdy uzupełnia ustawowe braki swoim rozumowaniem. Tak się nie tworzy prawa. Ale pomysł się udał, sporo ludzi zamiast na głupie prawo zło zrzuca na na tych co muszą się z nim mierzyć
Xantix wrote:Ta taryfa to był bardzo dobry pomysł na walkę ze smogiem. Tylko go energetyka całkowicie spartoliła.
stomat wrote:Patrz pan rząd PIS-u zamierza naśladować tą złą platformę i "hodować" opłatę przejściową
stomat wrote:Przez to że "z własnej woli" obniżyła jeszcze stawki za energię?
gaz4 wrote:Przeczytałem projekt ustawy o tych "rekompensatach", mowa tylko o obniżeniu opłaty przejściowej
gaz4 wrote:W takim układzie guzik obchodziłyby mnie wygłupy polityków polegajace na "wspieraniu" OZE itp. Nie obchodziłyby mnie ceny CO2 i inne narzuty nakładane na prąd, cena ropy od jakiej zależy cena gazu itp. bo w odwodzie jest kominek.
wnoto wrote:Na razie znamy tylko informacje o Tauronie. Teraz (ja akurat z Wrocka) czekam na info o dokładnych cenach w taryfach ... szczególnie G12