Witam,
postanowiłem zakupić nowe urządzenie i potrzebuje pomocy w wyborze.
Urządzenie do użytku domowego.
W oko wpadł mi model: Brother DCP-L2520DW
Plusy jakie przemawiają za tym modelem to:
+ szuflada na papier
+ druk dwustronny
+ kolor (czarny)
+ tanie tonery (zamiennik)
+ zamiennik bębna jest w przystępnej dla mnie cenie (ok .100 zł)
Drukarka będzie eksploatowana powiedzmy 50 stron tygodniowo, tak więc większy zamiennik tonera powinien mi wystarczyć na rok albo i więcej. Zamienniki widziałem już nawet za 30 zł.
Mam kilka pytań dotyczących tego urządzenia, a nie mogę nic znaleźć na internecie
1. Czy ta drukarka posiada wejście na kabel sieciowy?
2. Skaner - znalazłem info, że działa on tylko po kablu USB. Czy może ktoś potwierdzić to info.
2.1. Ewentualnym rozwiązaniem tego problemu mogło by być podłączenie drukarki kablem USB do Routera TL-WDR3600, tylko nie wiem czy będzie ona kompatybilna.
2.2. Jeśli jest wejście na kabel sieciowy to czy skaner po tym kablu będzie działał?
3. Wifi - czy przypadkiem nie zrywa połączenia, ewentualnie jak siądzie router to czy nie będzie problemów z automatycznym połączeniem się ponownie do niego?
4. Na stronie producenta jest dla mnie niezbyt zrozumiała informacja (https://www.brother.pl/printers/all-in-one-laser/dcp-l2520dw)
Obsługa papieru
Wyjście papieru 100 arkuszy (stroną zadrukowaną w dół) 1 arkusz (stroną zadrukowaną do góry) Prosta ścieżka papieru
To jakiś błąd czy wydruk dwustronny jest możliwy tylko na 1 kartce?
5. Czy drukarka pamięta ustawienia po całkowitym odłączeniu od prądu?
6. Czy są jeszcze jakieś inne elementy eksploatacyjne do wymiany? Pojemnik na zużyty toner, jakieś filtry?
7. Czy grubszy papier (taki dyplomowy) nadaje się do takiej drukarki?
Ogólnie to szukam urządzenia wielofunkcyjnego laserowego. Czy ta drukarka to dobry wybór?
Moglibyście polecić ewentualnie coś innego w cenie max 650 zł.
Coś w miarę taniego w eksploatacji i najlepiej mało awaryjnego przez najbliższe kilka lat.
Pozdrawiam
postanowiłem zakupić nowe urządzenie i potrzebuje pomocy w wyborze.
Urządzenie do użytku domowego.
W oko wpadł mi model: Brother DCP-L2520DW
Plusy jakie przemawiają za tym modelem to:
+ szuflada na papier
+ druk dwustronny
+ kolor (czarny)
+ tanie tonery (zamiennik)
+ zamiennik bębna jest w przystępnej dla mnie cenie (ok .100 zł)
Drukarka będzie eksploatowana powiedzmy 50 stron tygodniowo, tak więc większy zamiennik tonera powinien mi wystarczyć na rok albo i więcej. Zamienniki widziałem już nawet za 30 zł.
Mam kilka pytań dotyczących tego urządzenia, a nie mogę nic znaleźć na internecie
1. Czy ta drukarka posiada wejście na kabel sieciowy?
2. Skaner - znalazłem info, że działa on tylko po kablu USB. Czy może ktoś potwierdzić to info.
2.1. Ewentualnym rozwiązaniem tego problemu mogło by być podłączenie drukarki kablem USB do Routera TL-WDR3600, tylko nie wiem czy będzie ona kompatybilna.
2.2. Jeśli jest wejście na kabel sieciowy to czy skaner po tym kablu będzie działał?
3. Wifi - czy przypadkiem nie zrywa połączenia, ewentualnie jak siądzie router to czy nie będzie problemów z automatycznym połączeniem się ponownie do niego?
4. Na stronie producenta jest dla mnie niezbyt zrozumiała informacja (https://www.brother.pl/printers/all-in-one-laser/dcp-l2520dw)
Obsługa papieru
Wyjście papieru 100 arkuszy (stroną zadrukowaną w dół) 1 arkusz (stroną zadrukowaną do góry) Prosta ścieżka papieru
To jakiś błąd czy wydruk dwustronny jest możliwy tylko na 1 kartce?
5. Czy drukarka pamięta ustawienia po całkowitym odłączeniu od prądu?
6. Czy są jeszcze jakieś inne elementy eksploatacyjne do wymiany? Pojemnik na zużyty toner, jakieś filtry?
7. Czy grubszy papier (taki dyplomowy) nadaje się do takiej drukarki?
Ogólnie to szukam urządzenia wielofunkcyjnego laserowego. Czy ta drukarka to dobry wybór?
Moglibyście polecić ewentualnie coś innego w cenie max 650 zł.
Coś w miarę taniego w eksploatacji i najlepiej mało awaryjnego przez najbliższe kilka lat.
Pozdrawiam