logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wolne pobieranie plików, pomimo kont premium

bartek21: ) 18 Lis 2017 11:44 8343 2
REKLAMA
  • #1 16831557
    bartek21: )
    Poziom 13  
    Ocena: 20
    Witam serdecznie, czy orientuje się ktoś czym może być spowodowane wolne pobieranie plików oczywiście z wykupionym kontem premium np. rapidu.net , czy catshare?

Internet posiadam 100mb/s a z tego co umiem sobie policzy download powinien być na poziomie 12Mb/s a maksymalnie co udaje mi się osiągnąć to około 1Mb/s z jednego pliku.

Czyli przykładowo ściągając plik 5GB w jednym linku pobiera mi się około 2 godziny
    A gdy pobieram ten sam plik w 4 linkach (każdy po 1.25GB) pobierze mi się 4 razy szybciej (tzn każdy plik pobiera się z tą samą prędkością około 1Mb/s przez co mogę je pobrać szybciej)
    Niestety wiele plików jest w jednym linku bądź też są duże a z prędkością 500-1000kb/s strasznie długo to schodzi.

Czy ktoś wie jaka jest tego przyczyna?
    Łącze testując na stronach mam około 100mb/s (czyli tak jak powinno być)
    Gdy wrzucę około 8-10 plików to jestem w stanie obciążyć całe łącze ale tak jak pisałem chciałbym aby ściągając jeden plik można było też osiągnąć pełną prędkość, albo chociaż połowę łącza (w końcu płacę za internet jak i konto premium)

Dodam że kolega ma internet około 150mb/s i wrzucając jeden plik 4GB ciśnie mu całym łączem też z serwisu rapidu.net dodam że on ściąga poprzez jdownloadera niestety Ja po zainstalowaniu Jdownloadera mam dalej tak samo tzn idzie niby trochę szybciej około 1-1,5Mb/s ale i tak się waha i są spadki do 500kb/s
    Testowałem również na 2 przeglądarkach i jest to samo

Jakieś pomysły?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 16831686
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    bartek21: ) napisał:
    100mb/s a z tego co umiem sobie policzy download powinien być na poziomie 12Mb/s

Co masz na myśli przez
    "m", w mb/s ?
    "M" w Mb/s ?

Dodano po 19 [minuty]:

Może twój dostawca ogranicza transfer do tych serwisów ?

Dodano po 40 [sekundy]:

A może koparka ci spowalnia komputer ?
  • #3 16831736
    bartek21: )
    Poziom 13  
    Ocena: 20
    Po prostu źle zapisałem.
    Wiem co to mega bity i mega bajty

Dodano po 2 [minuty]:

Dostawca mi nic nie ogranicza, jego zdaniem wina serwisów, a kolega z takiego samego serwisu pobiera pełną prędkością na jednym linku

Co to jest "koparka"?
REKLAMA