witam,
accord 97'
auto posiada centralny fabryczny.
silowniki sa tylko w trzech dzwiach - od kierowcy takowego nie ma.
zalaczanie c.z. jest tylko od drzwi kierowcy poprzez zwieranie stykow w zamku.
idą tam trzy przewody
czarny - masa
niebiesko-bialy i niebiesko-czerwony - na przewodach tych jest +
zwieranie ktorego kolwiek do masy powoduje zal/wyl zamka.
a dokladnie zawrcie czarny z niebiesko-bialym - zamyka
a czarny z niebiesko-czerwony - otwiera.
jak dotad jasne, ale razem z kostka z tymi trzema przewodami jest jeszcze jedna kostka dwu pinowa, nie podlaczona do niczego, kolory przewodow to - biało-czerwony i żółto-czerwony...
moze wie ktos do czego sa te dwa przewody?
a druga sprawa to w jaki sposob podlaczyc to sterowanie fabryczne c.z. z montowana centralka alarmu.
domyslam sie ze trzeba by chyba zakladac jakis silownik w dzwi kierowcy, ale jaki to on mialby byc to nie wiem.
nastepna sprawa to domykanie szyb - moze ma ktos juz doswiadzczenia z tym modelem.
dokupilem sterownik domykania 4-ech szyb jest tam co prawda prosty schemat podlaczania go do instalacji ale interesuje mnie strona okablowania w aucie, gdzie znalezc odpowiednie przewody, gdzie sie wpiac, gdzie przeciac?
gdzie jest sterownik fabryczny w aucie? czy w podlokietniku? czy tam najlepiej wpinac dodatkowy modul domykania?
pytania takie troche tendencyjne
bede wdzieczny za zainteresowanie i podpowiedzi...
pozdrawiam
accord 97'
auto posiada centralny fabryczny.
silowniki sa tylko w trzech dzwiach - od kierowcy takowego nie ma.
zalaczanie c.z. jest tylko od drzwi kierowcy poprzez zwieranie stykow w zamku.
idą tam trzy przewody
czarny - masa
niebiesko-bialy i niebiesko-czerwony - na przewodach tych jest +
zwieranie ktorego kolwiek do masy powoduje zal/wyl zamka.
a dokladnie zawrcie czarny z niebiesko-bialym - zamyka
a czarny z niebiesko-czerwony - otwiera.
jak dotad jasne, ale razem z kostka z tymi trzema przewodami jest jeszcze jedna kostka dwu pinowa, nie podlaczona do niczego, kolory przewodow to - biało-czerwony i żółto-czerwony...
moze wie ktos do czego sa te dwa przewody?
a druga sprawa to w jaki sposob podlaczyc to sterowanie fabryczne c.z. z montowana centralka alarmu.
domyslam sie ze trzeba by chyba zakladac jakis silownik w dzwi kierowcy, ale jaki to on mialby byc to nie wiem.
nastepna sprawa to domykanie szyb - moze ma ktos juz doswiadzczenia z tym modelem.
dokupilem sterownik domykania 4-ech szyb jest tam co prawda prosty schemat podlaczania go do instalacji ale interesuje mnie strona okablowania w aucie, gdzie znalezc odpowiednie przewody, gdzie sie wpiac, gdzie przeciac?
gdzie jest sterownik fabryczny w aucie? czy w podlokietniku? czy tam najlepiej wpinac dodatkowy modul domykania?
pytania takie troche tendencyjne

bede wdzieczny za zainteresowanie i podpowiedzi...
pozdrawiam