Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Scenic 1.9 dti gaśnie podczas jazdy

ewairekj 20 Lis 2017 22:44 144 2
  • #1 20 Lis 2017 22:44
    ewairekj
    Poziom 9  

    Raportuj | Pomocny post? (0)
    Witam! Potrzebuję pomocy Scenic 1,9 dti 1999 po lifcie gaśnie podczas jazdy, wówczas zapala się kontrolka świec i serwis. Auto mogę odpalić w trakcie jazdy i jechać dalej, ale po chwili znów gaśnie. Czasem gaśnie co chwilę a czasem co kilka km. CZUJNIK POŁOŻENIA Wału wymieniony przekaźniki pod maską po lewej stronie też filtry Paliw i powietrza też, przepustnica wyczyszczona, komputer pokazywał błąd przekaźnika glownego(wymieniony) i czujnik położenia wału też zrobione błędy poksowane a problem. Jest nadal. OKABLOWANIE CHYBA TEŻ JUŻ WSZYSTKO SPRAWDZILEM,MASA TEŻ OK! POMOŻE KTOŚ

    0 2
  • #2 20 Lis 2017 23:00
    moto-kord
    Poziom 25  

    Jaki błąd pokazuje komputer podczas gaśnięcia auta, jakie są parametry silnika (ciśnienie paliwa,obr.silnika ) w chwili występowania problemu?.

    0
  • #3 22 Lis 2017 09:22
    ewairekj
    Poziom 9  

    Błędy które widzial komputer to czujnik położenia wału zmieniony błędy wykasowane, potem przekaźnik główny wymieniony, dodatkowo zaniku pradu w jakieś dwa dni zima ale to pewnie przez ako. Obrity silnika w trakcie awarii to czasem 1500 a czasem nawet nie 1000, bo ruszam i gaśnie po chwili, albo jadę i gaśnie. Niedawno była wymieniana uszczelka pod nastawnikiem w pompę i nie pamiętam teraz ale ustawienie pompy komputer pokazywał że ok

    Dodano po 5 [minuty]:

    Auto ma świetną moc jest zryw y itd ale czasem po kilku razowy h zfasnieciach przy ponownym odpaleniu jak by tracił sile i muli, ale to oczywiście do kolejnego zgasniecia i wraca do normy, Myślałem że to ftry paliwa wymienione inadal to samo, dzięki sprawdzić zamierzeń czy w kabla h w stacje wszystko ok

    Dodano po 43 [sekundy]:

    Auto ma świetną moc jest zryw y itd ale czasem po kilku razowy h zfasnieciach przy ponownym odpaleniu jak by tracił sile i muli, ale to oczywiście do kolejnego zgasniecia i wraca do normy, Myślałem że to ftry paliwa wymienione inadal to samo, dzięki sprawdzić zamierzeń czy w kabla h w stacje wszystko ok

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo