Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Zapisywanie nagrań na karcie SD (hikvision DS-2CD4A25FWD-IZHS)

TAlGER 21 Lis 2017 19:08 198 7
  • #1 21 Lis 2017 19:08
    TAlGER
    Poziom 8  

    Witam,

    Posiadam kamerę Hikvision model DS-2CD4A25FWD-IZHS, i mam problem z nagrywaniem materiału na zainstalowaną w kamerze kartę micoSD.
    Właściwie to w ogóle się nic nie nagrywa ani nie zapisują się screeny.
    Jak próbuje nagrać video czy to klikając przycisk nagrywania w Live View, czy z ustawionego "record schedule" to żaden materiał na karcie się nie zapisuje.
    Karta jest wykrywana, była dwa razy formatowana za pomocą panelu webowego Hikvision i przez ten panel też obsługuję kamere. Nie mam żadnego DVR.


    Screeny robione automatycznie na podstawie LPR działają i są wrzucane na ftp bez problemu.


    z góry dzięki za pomoc i pozdrawam

    0 7
  • #2 21 Lis 2017 19:28
    pawlo_1
    Poziom 17  

    Witam, kiedyś miałem podobny problem, rozwiązaniem była markowa karta microSD a nie taka najtańsza.

    0
  • #3 21 Lis 2017 19:31
    DejoDejo
    Poziom 21  

    Nie podałeś jaką masz kartę, pewnie jest uszkodzona, lub za wolna by zapisywać twoje nagrania ;) ewentualnie jakiś szajs, a nie karta ;)

    0
  • #4 21 Lis 2017 21:06
    TAlGER
    Poziom 8  

    hmm no karta nówka sztuka, nie używana i chyba raczej nie specjalnie szajs, no może nie high end ale...
    Karta to Goodram microSDXC 64GB class 10 UHS-I, tak jak pisałem kupiona nowa specjalnie do tej kamery.

    Nie podejrzewam, żeby była uszkodzona, bo tak jak pisałem formatuje się bez problemu pokazuje pojemność 58 GB i 58GB wolnego miejsca zaraz po formacie. Po chwili i przeklikaniu przez parę zakładek pokazuje wolnego 57,75GB, co zapewne jest wynikiem zarezerwowania miejsca na logi, które się zapisują i można przeglądnąć.
    Logi zapisują się na pewno na karcie, bo po formacie karty, stare logi znikają.

    Poza tym nigdzie nie pokazuje się żaden błąd a tym bardziej taki który mógłby wskazywać na problem z kartą.
    Co ciekawe, jak w Live view kliknę "record" to niby nagrywa (pokazuje się czerwona kropka) i jak klikam drugi raz żeby skończyć nagrywanie to pisze recorded succeeded (czy coś w ten deseń) ale nagrania oczywiście nigdzie nie ma.
    Tak samo ze snapschotami, klikam aparacik, pokazuje się napis, że zdjęcie pomyślnie zrobione ale nigdzie go nie ma.

    0
  • #5 21 Lis 2017 22:23
    DejoDejo
    Poziom 21  

    TAlGER napisał:
    żeby skończyć nagrywanie to pisze recorded succeeded (czy coś w ten deseń) ale nagrania oczywiście nigdzie nie ma.
    Tak samo ze snapschotami, klikam aparacik, pokazuje się napis, że zdjęcie pomyślnie zrobione ale nigdzie go nie ma.


    A sprawdzałeś, czy zmienia się wtedy stan wolnego miejsca na karcie?

    0
  • #6 21 Lis 2017 22:59
    TAlGER
    Poziom 8  

    tak, niestety stan się nie zmienia, więc to nie jest przypadek, że gdzieś tam w zakamarkach karty tworzy się plik którego tylko nie widać w playbecku :(
    dlatego to jest takie dziwne :(

    0
  • #7 21 Lis 2017 23:51
    dawidedziu
    Poziom 16  

    A spróbuj skonfigurować tą kamerę przez IVMS-4200 - może sięuda. Ewentualnie wgraj jej najnowszy firmware. Jeśli to nie pomoże to podmień kartę na inną.

    0
  • #8 22 Lis 2017 13:13
    TAlGER
    Poziom 8  

    Skonfigurowałem przez IVMS, zobaczymy co z tego wyjdzie.

    A czy jest możliwość, że aktywna funkcja LPR przeszkadza w jakiś sposób w nagrywaniu materiału?
    Troszkę abstrakcyjne, ale może kamera nie może robić dwóch rzeczy na raz ;)

    Cytat:
    Hmm no dobra coś tam miejsca na karcie ubywa, miałem nastawione na nagrywanie około 5 godzin materiału, i teraz pokazuje że wolnego miejsca jest 56,75 GB (całość karty to ponad 58 GB), przy bitrate 2Mbps to w sumie by się zgadzało, ale tak czy owak nigdzie nie mogę znaleźć pliku z materiałem. Próbowałem przez webadmina (zakłądka Playback) oraz przez iVMS tutaj pisze że nie odnaleziono żadnych plików.
    Jakieś sugestie?
    Próbowałem połączyć się z kamerą jak z serwerem ftp ale to nie działało wyskakuje błąd: [i]"Wystąpił błąd podczas dostępu do folderu. Upewnij się, czy nazwa pliku została wpisana poprawnie i czy masz uprawnienie dostępu do tego folderu. Szczegóły: Nie można ustanowić połączenia z serwerem"

    adres jaki wpisuje to ftp://XXX.XX.XXX.XXX/
    nie pyta o żaden login ani hasło, może adres powinien wyglądać jakoś inaczej?[/i]


    nieaktualne... zostawiłem nagrywanie na całą noc i ani miejsca wolnego na karcie nie ubyło ani nagania nie ma... :(

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo