Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Ekspres DeLonghi ESAM5500.M - mieli kawę 1s i wychodzi lura.

radeks1968 23 Lis 2017 12:26 216 5
  • #1 23 Lis 2017 12:26
    radeks1968
    Poziom 12  

    Regulacja nastawy ilości kawy nie pomagała. Wymiana modułu na nowy, lecz młynek mieli ok., ale za to po parzeniu kawy przez chwileczkę pojawia się komunikat, że trzeba wyregulować młynek. Jak wyregulować, skoro na starym module nie trzeba było (podmiana na inny też bez rezultatu). Przepływomierz też wymieniony. Woda leci cały czas równo.

    0 5
  • #2 26 Lis 2017 21:49
    Misiek85
    Poziom 23  

    Może podaj więcej danych o ekspresie. Czy nowy, czy używany sporo. Jaki dokładnie jest komunikat. Czy kawa czarna leci? Czy problem z mlekiem jest? Co było wymienione?

    0
  • #3 27 Lis 2017 10:34
    radeks1968
    Poziom 12  

    Ekspres używany, mieli kawę przez sekundę i to cała przyczyna, że kawa to lura. Cappuccino z mleka idealne. Młynek wymieniony na inny i taki sam czas mielenia, zaparzacz wymieniony i też bez zmian.

    0
  • #4 27 Lis 2017 10:46
    Misiek85
    Poziom 23  

    Wymień czujnik Halla.

    0
  • #5 27 Lis 2017 10:57
    radeks1968
    Poziom 12  

    Dziękuję za zainteresowanie, jednak nie wiem, czy w tym modelu jest taki czujnik. Wymieniłem cały moduł zasilania i ekspres działa. Na początku świeciła kontrolka, żeby opróżnić pojemnik na fusy i okazał się być winien czujnik temp. grzałki.

    0
  • #6 27 Lis 2017 11:01
    Misiek85
    Poziom 23  

    Jeśli młynek mieli 2 sek., wymień czujnik Halla. Ale ja wiem, że tam jest.

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo