Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Master 2.5DCI 146KM - DF107 DF980

MotoRiders 25 Nov 2017 09:30 12249 6
    MotoRiders
    Level 8  
    Witam, mam problem z renault master 2,5DCI. Mianowicie komputer (autocom) wyświetla dwa błędy:
    DF107- Sterownik, usterka pamięci
    - Stały
    - Wewnętrzna usterka elektroniczna

DF980 - Działanie czujnika wzbogaconej mieszanki
    -Sygnał zewnętrzny poza dolnym limitem
    - Stały

Jak narazie auto pali i jeździ normalnie i ma pełną moc. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
  • Helpful post
    jurekk55
    Level 36  
    Podłącz Clipa i zweryfikuj opisy błędów.
    migmig85
    Level 26  
    DF980 - tyczy się sondy lambda
    MotoRiders
    Level 8  
    Błędy według CLIP:

DF107- Pamięć kalkulatora - Defekt elektroniczny wewnętrzny
    DF174- Moduł elektroniczny UCH -Nieprawidłowa konfiguracja tablicy rozdzielczej

Pierwszego błędu nie dało się skasować, drugi tak.

Następnie użyłem opcji CLIP " Czyszczenie pamięci kalkulatora" i podpisałem na nowo wtryski. Skasowałem wszystkie błędy i jak na razie jest wszystko w porządku.

Pozdrawiam
    madeinjungle
    Level 2  
    Witam,
    Niestety ale borykam sie z tym samym problemem w moim masterku :(. Czy moglby Pan mnie pokierowac jak w Clipie wyczyscic pamiec kalkulatora? Rozumiem, ze przy tym bledzie chodzi o kalkulator wtrysku? Kody wtryskiwaczy juz zapisalem. Do tej pory korzystalem tylko z Delphi - Autocom a Clipa uzywam pierwszy raz. Bede bardzo wdzieczny za pomoc. Dziekuje i pozdrawiam serdecznie z Gdyni :)
    MotoRiders
    Level 8  
    Witam, niestety nie pamiętam i nie mam możliwości na tą chwile sprawdzenia. Proszę szukać w opcjach. Napewno Pan znajdzie. Pozdrawiam

Dodano po 1 [minuty]:

Witam, niestety nie pamiętam i nie mam możliwości na tą chwile sprawdzenia. Proszę szukać w opcjach. Napewno Pan znajdzie. Pozdrawiam
    madeinjungle
    Level 2  
    No to szukam dalej...dziekuje za odpowiedz :)