Witam, mam wózek elektryczny Forest II z silnikiem elektrycznym na 24V. Podpiętymi do akumulatorów 2x75Ah. Jest możliwość zrobienia czegoś na zasadzie mały silnik spalinowy + alternator od audi a4 b5 aby ładować moje akumulatory?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theredariusz2021 wrote:To trzeba powiedzieć w pierwszym poście. Proszę kupić mały agregat prądotwórczy.Nie zrozumieliśmy się. Chodzi mi o ładowanie akumulatorów podczas jazdy wózkiem. Rozumie Pan?
Freddy wrote:Są też inne, trzeba szukać takiego który jest najcichszy.
dariusz2021 wrote:Masz gdzieś u siebie w mieście jakiś duży sklep, albo market z agregatami?Ok. Ale ja się na tym nie znam.
Jawi_P wrote:No widzisz, ja miałem malutki 650W i był bardzo cichy.Z małymi agregatami jest taki problem, że to pierdziawki hałasujące jak najęte.
Krzysztof Kamienski wrote:Skąd wiesz, że nie zadziała - sprawdzałeś?Same bzdury Szanowni Panowie. Jak widzicie ładowanie akumulatorów podczas pracy silnika wózka oryginalną ładowarką ?
Freddy wrote:Ano sprawdzałem - zapomniawszy raz kiedys odłączyc ładowarkę od skutera elektrycznego. Ładowarka zwyczajnie się wyłączyła ze względu na przekroczenie dopuszczalnego dla niej prądu.Skąd wiesz, że nie zadziała - sprawdzałeś?
Krzysztof Kamienski wrote:No i nic dalej się nie stało?Ładowarka zwyczajnie się wyłączyła ze względu na przekroczenie dopuszczalnego dla niej prądu.
Freddy wrote:Za rozsadną cenę ? Trudno powiedzieć....silnik od np kosiarki + Alternator 24 V... - Wiesz, dużo nad tym rozmyslałem, biorąc pod uwagę jakość chinskich akumulatorow (lódka, etc). Pamietaj, że jeżeli Kolega chce mieć naprawdę duży zasięg jazdy, to musi to na bufor pracować. Niedawno na Allegro była do sprzdaży APU od śmigłowca chyba Chinook....za 1200 zl. Maleńki silnik Wankla z pradnicą 28 VDC. Chciałem kupić, ale jakoś nie wyszło.....można sprawdzić, czy jeszcze s te generatorki. wielkości dwóch pudełek na buty. Za to na innej aukcji są dziesiątki generatorów oparte na Briggs'ie o mocy 400W /24 V, z wbudowanymi akumulatorami za całe 500zł nowe. Usunąć oryginalne akumulatory i wstawic taki generator. Poszukaj Freddy, bo nie chcę linków Allegro wstawiać. Ja znam te generatory i sprzedawcę.Widzisz inne rozwiązanie za rozsądną cenę?
dariusz2021 wrote:Wyłączy się, gdy omyłkowo podczas ładowania uruchomi się wózek. (skuter, jak w moim przypadku).Takiego przypadku jeszcze nie miałem. Żeby ładowarka się wyłączyła.
Freddy wrote:No widzisz, ja miałem malutki 650W i był bardzo cichy.
Jawi_P wrote:Niestety nie pamiętam, chyba Honda, ale pewien nie jestem.A pamiętasz co to było za cudo?