Na wstępie zaznaczę, że w samochodzie usunięto FAP oraz wykasowano z komputera.
Samochód całkowicie nie ma mocy. Tak jakby jeździł bez turbiny.
Bardzo proszę o pomoc. Czy to już turbina padła czy może coś innego.
To co ja zauważyłem:
-turbina w ogóle nie ma ciśnienia
-położenie turbo jest cały czas takie samo
-przy odczycie błędu temperatura w przepływomierzu -49 stopni, a podczas odczytywania parametrów 17 stopni.
-przy obrotach 3tyś wartość zadana powietrza 518 a zmierzona 278. Z tym że na niższych obrotach już te wartości były zbliżone.
Niestety nie wiem co jest przyczyną tego wszystkiego. Proszę o opinie. Z góry dzięki
Po podłączeniu pod kompa odczytałem błąd:
Poniżej zdjęcia parametrów na różnych obrotach na postoju. Dodam tylko że przy jeździe ciśnienie turbo oraz kopiowanie turbiny wygląda tak samo jak poniżej
Układ dolotowego powietrza:

Układ paliwowy:

Następnie usunąłem błędy. Przejechałem się samochodem. I ponownie odczytałem błędy:

Samochód całkowicie nie ma mocy. Tak jakby jeździł bez turbiny.
Bardzo proszę o pomoc. Czy to już turbina padła czy może coś innego.
To co ja zauważyłem:
-turbina w ogóle nie ma ciśnienia
-położenie turbo jest cały czas takie samo
-przy odczycie błędu temperatura w przepływomierzu -49 stopni, a podczas odczytywania parametrów 17 stopni.
-przy obrotach 3tyś wartość zadana powietrza 518 a zmierzona 278. Z tym że na niższych obrotach już te wartości były zbliżone.
Niestety nie wiem co jest przyczyną tego wszystkiego. Proszę o opinie. Z góry dzięki
Po podłączeniu pod kompa odczytałem błąd:

Poniżej zdjęcia parametrów na różnych obrotach na postoju. Dodam tylko że przy jeździe ciśnienie turbo oraz kopiowanie turbiny wygląda tak samo jak poniżej
Układ dolotowego powietrza:

Układ paliwowy:

Następnie usunąłem błędy. Przejechałem się samochodem. I ponownie odczytałem błędy: