Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 607 2.0HDi 136KM 2007r - Brak mocy. Ciśnienie turbo i położenie

28 Nov 2017 23:25 11340 16
    User removed account
    Level 1  
    jurekk55
    Level 36  
    Przywrócić stan pierwotny, i naprawić. Albo wgrać DPF-of który będzie radził sobie z wysterowaniem silnika. sprawdziłeś ile została okrojona tabela błędów?
    User removed account
    Level 1  
    Marek Sp
    Level 20  
    Tak to wygląda jak się leczy skutek a nie przyczynę. Posiadanie interface diagnostycznego jak i umiejętność tylko odczytywania błędów to trochę mało. Oczywiście że da sie go naprawić to udana jednostka z której po modzie da się wycisnąć nawet 170 kucy i chodzą bezbłędnie ale .... i tu jest właśnie to ale które trzeba wiedzieć a moze wiesz jaki tam jest sterownik ?
    User removed account
    Level 1  
    robi1214
    Level 31  
    Mapa do poprawy .Za małe zadane ciś turbo.
    Marek Sp
    Level 20  
    dyskutował bym bo rozmawiałem z właścicielem i od zakupu był słaby, myślę ze najpierw należy zrobić pełną diagnostykę mechaniczną bo bez poprawnego spalania w komorze spalania mocy nie będzie
    robi1214
    Level 31  
    Może być więcej niż jedna usterka , spojrzyj jakie ma zadane turbo przy 3000 rpm.Już miałem taki przypadek po fapie.
    Marek Sp
    Level 20  
    Tyle ze on od zakupu był słabowity i po to mu wycięto FAP ( nie wiem po co ) mapa mapą i tak sobie sam zbiorę parametry po swojemu jak wykluczę część mechaniczną tam nawet regenerowana turbina była tak ze spokojnie a nie leczenie objawów
    User removed account
    Level 1  
    Marek Sp
    Level 20  
    Bardzo ładny wykład i masz racje w tym co piszesz tyle ze
    - wycięto DPF tam jest mokry z eloys a te raczej sie nie zapychają
    - regenerowano sprężarkę
    i pewnie coś tam jeszcze i to bez efektu .
    User removed account
    Level 1  
    adam7009

Level 40  
    KotBury2 wrote:
    Dotyczy wprawdzie silnika 1,6 HDI DV6, ale zasada działania jest identyczna.
    właśnie jest dokładnie na odwrót
    User removed account
    Level 1  
    User removed account
    Level 1