Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Laguna II Lift - controller ESP

kch1988 29 Nov 2017 08:51 1191 6
    kch1988
    Level 6  
    Witam , mam usterkę controller ESP w mojej Lagunie II. Diagnozuje samochód programem ddt2000 i mam takiego typu problem, że nie mogę wykryć modułu ABS/ESP, inne moduły są wykrywane i mogę zmienić ich konfiguracje. Łączę się za pomocą kabla z zakupionego z internetu obd2 vag kkl . Podpowie mi ktoś jak mogę się połączyć się z owym modułem ABS/ESP?
    migmig85
    Level 26  
    spróbuj u kogoś CLIP em się połączyć a bezpieczniki są OK??
    coperfild
    Level 35  
    Tam jest can tym kabelkiem nie da się.
    kch1988
    Level 6  
    Bezpiecznik od ABS w desce rozdzielczej pod kierownicą jest dobry, są jeszcze jakieś inne bezpieczniki odpowiedzialne za ten sterownik ? Jutro będę mieć kabelek pod magistrale can i zobacze czy uda sie połączyć
    kch1988
    Level 6  
    Pożyczyłem kabel magistrali CAN( kabel Viaken w sumie jest to przejściówka z usb na com adaptera i dalej 4 kabelki podłączane pod piny gniazda obd II ) ale niestety ddt2000 nie chce z nim działać. Nie wiem jak tego użyć podłączam według schematu ale niestety bez efektu. Próbował ktoś już łączyć się innym kabelkiem niż VAG KKL czy też CLIP? Jaki mogę kupić kabel do sieci magistralnej CAN aby łączył się z innymi markami samochodów ?