logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zakłócenia dźwięku w amplitunerze Onkyo przy wyłączonym telewizorze Sony Bravia

jozpasz 30 Lis 2017 16:09 1371 2
REKLAMA
  • #1 16859119
    jozpasz
    Poziom 2  
    Amplituner Onkyo, BlueRay Cambridge, telewizor Sony Bravia. Wszystko połączone kablami HDMI. Przy wyłączonym telewizorze, słuchając muzyki co jakiś czas są przerwy w dźwięku, jeśli odłączę telewizor od zasilania problemu nie ma. Poprzedni telewizor Panasonic zakłócał dźwięk podobnie, ale tylko kiedy był włączony i np. uruchamiałem odtwarzanie obrazów z karty SD (jednorazowa przerwa i potem bez zakłóceń).
  • REKLAMA
  • #2 16865454
    marcinmig29
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    Mam to samo tylko z odtwarzaczem Oppo. Rozmawiałem ze wszystkimi serwisami. Panu w serwisie Onkyo nie chciało się rozmawiać. Musiałem z niego wyciągać informacje. Serwis Sony to typowe call center. Dopiero w Cinematic (dystrybutor i serwis Oppo) Pan wiedział o czym rozmawiamy - od razu wiedział, że mam TV Sony. Poradził wyłączyć we wszystkich urządzeniach funkcje CEC i ARC i podłączyć się w TV pod wejście bez ARC. Trochę pomogło bo zrywa rzadziej ale dalej zrywa. Daj znać czy u Ciebie działa.
  • #3 16952729
    jozpasz
    Poziom 2  
    niestety nie
REKLAMA