Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nie działa klawiatura przy połączeniu zdalnym Windows Server 2012 Foundation

01 Gru 2017 09:39 1611 8
  • Poziom 15  
    Witam.

    Mam problem z Serverem, na którym jest Windows Server 2012 Foundation. Łączą się do niego komputery z różnych lokalizacji po RDP i czasami jest problem, że nie działa klawiatura na pulpicie zdalnym. Dopiero restart serwera pomaga i jest wszystko OK. System aktualny. Jakieś sugestie?
  • Poziom 15  
    Przy następnym problemie spróbuję. A ten fix jest do wersji 2008, u mnie jest 2012.
  • Admin grupy komputery
    Może i wyszedł do twojej wersji - sprawdź.
  • Poziom 15  
    No to niestety klawisze shift i widnows nie działają. Fix z linku pod mój system nie działa, a dla mojego nie znalazłem. Próbowałem już chyba wszelkich możliwych wskazówek z internetu i nic. Najlepsze jest to, że jeden użytkownik ma aktywną klawiaturę, a drugi już nie. W tym samym momencie logowania się. Po jakimś czasie klawiatura zostaje zablokowana również u użytkownika, u którego wcześniej działała. Już brak pomysłów.
  • Admin grupy komputery
    Sprawdź, czy działa w tle WISPTIS.EXE, jeśli tak, wyłącz proces i sprawdź ponownie.
  • Poziom 15  
    Nie widzę tego procesu działającego. Zaktualizowane zostały wszystkie sterowniki łącznie z biosem i też nie pomogło. Problem nadal występuje.

    Dodano po 3 [godziny] 36 [minuty]:

    Dziwna sprawa. W każdym poradniku było napisane, że w opcjach RDP ustawić dla zasobów lokalnych "Na tym komputerze" i przyznam, że zaznaczałem każdą z tych trzech opcji i nie było efektu. Tym razem opcja "Na komputerze zdalnym" zaskoczyła i działa.

    Nie działa klawiatura przy połączeniu zdalnym Windows Server 2012 Foundation
  • Moderator - Komputery Serwis
    Temat odblokowany na prośbę autora.
  • Poziom 15  
    Niestety zadziałało tylko na chwilę i dalej to samo... Porównuję sobie z drugim, takim samym serwerem, na którym wszystko działa i nie widzę żadnej różnicy w ustawieniach.