Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wgranie nowego softu do Noki 7250i

Jurek220 10 Aug 2005 15:41 1356 12
    Jurek220
    Level 30  
    Witam wszystkich.Mam pytanie jak wgrać nowego softa do noki
    7250i za pomącą USF-3 Flashera.
    Jurek220
    Level 30  
    Doszkoliłem sie co nieco lecz nadal niewiem jak połączyć te pliki by powstał cały flash i można go było wgrać.Czy istnieje możliwość wgrania
    zrobionego wcześniej (zrzutu flasha na dysk) blauckupa,niewiem czy sie dobrze wyraziłem,ale każdy zainteresowany wie o co mi chodzi.
    Zainstalowany flash w katalogu posiada zbyt dużo plików by je było można jakoś rozrużnić (który gdzie.)
    Z góry dziękuje za każdą pomoc.
    tino2003
    Admin of GSM Group
    A więc tak jeżeli masz np. wersję 5.30 to jako MCU dajesz plik 5.300 (w nazwie muszą być same cyferki) jako PPM dajesz taki sam plik jak MCU tylko na końcu musi być literka b czyli lang PL i jako CNT czyli galerię dajesz plik z rozszeżeniem image i na końcu też powinna być literka b.
    Wydaje mi się że w miarę dokładnie to napisałem jeżeli nie jesteś pewien w 100% jak to wstawiać to nic nie rób tylko podaj mi wersję softu i wtedy dokładnie napiszę Ci które pliki gdzie masz włożyć, z tym że to już nie dzisiaj bo wszystkie softy mam na innym kompie, ale jutro po 9:00 jak najbardziej.
    pozdr
    Jurek220
    Level 30  
    Wydaje mi sie że zrozumiałem ,tylko ja pozwoliłem sobie na zrobienie zrzutu na dysk flasha i skasowałem cały flash,po prostu wcisnąłem przycisk Erase i teraz dlatego chciałem wrzucić całego flasha,a cały powód wzią sie z tą iż brakowało polaka.Czy teraz wystarczą wzkazane pliki przez ciebie?Oby tak było,ale wydaje mi sie że może czegoś brakować.Myśle że po tych wyjaśnieniach jest wszystko jasne.
    Dzięki za zainteresowanie moim problemem.
    tino2003
    Admin of GSM Group
    Troche się pośpieszyłeś bo aby dograć PL wystarczy zaznaczyć opcję flash PPM only i pakuje się sam plik PPM w tej samej wersji co jest soft, a teraz może być gorzej i jezeli po tym co pisałem fonek wstanie ale nie będzie zasięgu to trzeba jeszcze wgrać plik PM on ma chyba końcówkę euro ale nie jesten 100% pewien.
    pozdr
    Jurek220
    Level 30  
    Telefon odpalił,jesteś dobry.Ale jeszcze jeden problem na wyświetaczu
    widnieje napis'Contact serwice' czy wystarczy dograć PM ?bo narazie nic nietykam.
    klikając na INFO widze że jest brak PROVIDER=not fount tak ma być?
    ninjahwdp
    Level 28  
    trudny orzech na poczatek sobie wybralas, tak pm powinien rozwiazac ten problem, pewnien ie sprawdziles jaka wersje miales w phonie poprzednio... bo moze zanizyles wersje?
    Jurek220
    Level 30  
    Tak zgadza sie może zapewny byłem siebie,ale mądry polak po szkodzie.
    Dogranie PM nic niepomaga dalej CS.
    Fonik daje sie uruchomić pod boxem i ustawieniu normal,lecz informuje że nałożono ograniczenia,po prostu jest simlock,kod który podaje niezwala go i tak jak wcześniej wspomniałem PROWIDER=not fount,
    a dlaczego?Ogólnie chyba już niejest żle,jeszcze troche pomocy i myśle że uda sie go postawić na nogi.
    tino2003
    Admin of GSM Group
    Po dograniu PM trzeba zrobić init simlock a nstępnie Full Factory Defaults, jeżeli to nie pomoże to proponuje wgrać mu cały soft ale wyższy lub ten co masz ale PMa dołożyć zgranego ze sprawnego telefonu, ja do tego modelu akuratnie nie mam, ale może ktoś na elce będzie miał.
    pozdr
    Jurek220
    Level 30  
    Mam zgrane PM jak fonik jeszcze chodził,czasami tak robie jak bawie się w programowanie, a więc myśle że zastosuje sie do tych wzkazuwek i będzie ok.Wersja która była w telefonie gdy był sprawny v 3.22.Teraz na płytach mam dwie i wybiore tą wyższą v 4.63.
    Pózniej dam znać jak poszło.

A więc tak:Pod boxem w trybie normal fonik odpala,posiada polaka,można chodzić po meni, raczej wszystko działa,lecz klikając INFO
    brak niektórych parametrów np.
    Prd.Cd:
    Bpr.Cd:
    HW :
    PCI :
    Wiem o tym iż zapinając własną 6610i i klikając na INFO wyświetla sie wszystko prócz PCI
    Provider jest OK.Uruchamiając funkcje w tel. *#Warranty# brak informacji o imei,same zera.
    Niewiem co mam dalej poczynić.
    Jurek220
    Level 30  
    Uporałem sie z problemem brakujących informacji w INFO,lecz nadal pozostaje fakt iż brak sygnału,czy ma ktoś jakieś pomysły lub sugestie,może miał ktoś podobny problem i wie jak to rozwiązać.
    Jurek220
    Level 30  
    Czy wie ktoś jak policzyć rpl-a?